Románia látnivalói

A szomszédos Románia elképesztően sok természeti kincset, híres történelmi emléket és szemet gyönyörködtető várost rejt magában, így nem érdemes kihagyni európai utazásunk sorából – főleg, hogy Magyarországról néhány óra utazással eljuthatunk oda! Íme az ország néhány szemet kápráztató úti célja, amit már írhatunk is fel a bakancslistánkra!

Medve-tó

A Szováta területén található Medve-tó a világ legnagyobb heliotermikus tava és egyben Románia egyedülálló természeti kincse. Nevét a tó alakja ihlette, ugyanis formája egy kiterített medvebőrre hasonlít. A zöld lombokkal ölelt tó nem csak szépsége, de gyógyhatása miatt is hírhedt, amit a figyelemreméltóan magas sótartalmának köszönhetünk. A tó vize a helioterm jelenség révén 35 Celsius fokig is felmelegedhet. A tó gyógyhatása leginkább a meddőség, gyulladások és a reuma kezelésére alkalmas. 

A képen fa, kültéri, természet, folyó látható

Automatikusan generált leírás

Sárkányok kertje

A Sárkányok kertje egy felszíni erózióval létrejött sziklaképződmény, az erdélyi Szilágy megyében. A több, mint 32 hektáros védett területen egy jól kiépített túraútvonal vezet körbe a sziklák között. A sziklák különböző alakzatokat formálnak, érdekessége, hogy az erózió hatására ezek az alakzatos folyamatosan változnak. Fellelhetünk közöttük oszlopokat, gúlákat, ember- és állatalakzatokat, érdekes tornyokat, de valójában a képzelőerőnkre van bízva, hogy milyen formát társítunk a különleges természeti képződményekhez! 

Brassó

Brassó Erdély délkeleti felében, a festői Cenk hegy lábánál fekvő város. Románia egyik legnagyobb városa fontos közlekedési csomópont az országnak, hiszen a közelében síelési, kirándulási és városnézési lehetőség is jócskán akad.  1993 óta magyarországi testvérvárosa Győr. Annak ellenére, hogy a várost mennyi megpróbáltatás érte történelmi és természeti pusztítások folyamán, a városban számos látnivaló várja az odalátogatókat. Az egyik legkiemelkedőbb nevezetessége a főtéren magasodó Fekete templom, ami az erdélyi gótikus építészet szimbóluma. A város történetét megismerhetjük bővebben a Brassói Történeti Múzeumban, ami a Régi Városháza épületében foglal helyet vagy a Néprajzi Múzeumban.

A gyönyörű természeti látnivalók és városok felfedezése előtt mindenképpen kössük meg a maximális komfortot nyújtó utasbiztosításunkat, hogy valódi élmény legyen az utazás!

Következő cikkünk: Németország látnivalói