Románia legszebb természeti képződményei

Románia kelet-közép-európai államát északkeletről Ukrajna és Moldova határolja, nyugatról Magyarország és Szerbia, délről Bulgária, míg keleten a Fekete-tengerrel határos. 238 391 négyzetkilométeres területével és kb. 19,5 millió fős lélekszámával az Európai Unió nyolcadik legnagyobb területű és hatodik legnépesebb országa. Az ide érkező turisták nagyszerű kikapcsolódási és szórakozási lehetőségekkel találkozhatnak. Számtalan varázslatos szépségű látnivalót rejt ez a különleges ország, itt az ideje, hogy felfedezzük!

A képen kültéri, hegy, víz, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Az Eurázsiai-hegységrendszer része, a Kárpátok teljes hosszának kétharmada Románia területére esik, amely az ország természetföldrajzi gerincét képezi. Cikkünkben összegyűjtöttük Románia legszebb természeti képződményeit. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Radnai-havasok

Ha túrázni szeretnénk, remek választás a Radnai-havasok vidéke, amely a Keleti-Kárpátok legmagasabb hegysége. Az 50 kilométer hosszú hegygerinc több mint 20 különböző túraútvonalat kínál a turistáknak, melyek segítségével gleccsereket, vízeséseket és barlangokat járhatunk be. Megcsodálhatjuk a Lóhavasi-vízesést, amely az ország legmagasabbja a maga 80 méterével, illetve látogatást tehetünk Románia legmélyebb barlangjába is. A kirándulók mellett a téli sportok szerelmesei sem fognak unatkozni a hideg hónapok alatt, ugyanis a hegység számos síparadicsomnak is otthont ad.

Duna-delta

Romániában járva kihagyhatatlan látnivaló a Duna-delta, Európa egyik legjobban konzervált folyami deltája. A természetvédelmi terület már 1991 óta az UNESCO Világörökség Lista része és igen népszerű célpont a természetimádók körében. Különleges növény- és állatvilág fedezhető fel itt. Például, ha igazán közel akarunk kerülni a szebbnél szebb helyi madarakhoz, válasszuk a kenut vagy az evezős csónakot szállítási eszközként, hogy ne csapjunk nagy zajt és ne ijesszük el az állatokat.

Bigéri-vízesés

A Bigéri-vízesés a romániai Krassó-Szörény megyében, az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben helyezkedik el. Ezt az egyedülálló vízesést egy föld alól előtörő patak táplálja, ahol a víz egy 8 méter magas, harang alakú mészkőtufán csorog le. A Bigar-vízesés jellegzetessége, hogy nem egyetlen széles sugárban ömlik le a vize, hanem 45 apró párhuzamos szálra szétválva alkot egy festői szépségű vízfüggönyt.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Ukrajna legszebb természeti képződményei