Síelés biztosítás

Utazásunk megtervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, hogy az időnk felhőtlenül teljen és ne érjenek minket kellemetlen meglepetések. Ehhez hozzátartozik a megfelelő desztináció, szállás, programok és nem utolsó sorban a biztosítás kiválasztása. Különösen fontos figyelmet szentelnünk a biztosítás kiválasztására, ha síelni megyünk vagy más aktív pihenési alternatívát választunk, hiszen ezekben az esetekben meglehetősen megnő a rizikófaktor. Nem csak a síelés során szerzett sérülésekre kell gondolni, hanem általában a havas területekre a közlekedés is veszélyesebb az átlagnál, illetve az értéktárgyainkra is nehezebb ügyelni, amikor mozgásról van szó. Szerencsére ma már számtalan biztosítási alternatíva közül kiválaszthatjuk a kikapcsolódásunk jellegéhez legjobban illeszkedőt. 

Az AXA online utasbiztosításaival gondolt az aktív pihenés híveire is.

Biztosítási kínálatunkkal számos sporttevékenység alkalmával bekövetkezett egészségügyi vagy tárgyi sérülést fedezünk és az esetleges mentési költségeket is átvállaljuk. A különböző sportok kategóriára osztásával mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb védelmet, így a mozgás tényleg csak öröm lehet az utazás során. 

A képen kültéri, személy, személyek, sárga látható

Automatikusan generált leírás

Standard sportok

Az alapbiztosítások kiterjednek ezek fedezésére, biztosítják a sportolás közben felmerülő balesetek, sérülések ellátását, valamint az utasbiztosítások poggyászbiztosítási kerete a sporteszközökre is érvényes. Ebbe a kategóriába tartozik például a biciklizés, a legtöbb labdajáték, lovaglás, a síelés és a snowborad (csak a kijelölt pályákon) és a búvárkodás 10 méter mélységig.​

Extrém sportok

Az extrém sportok mellé különleges biztosítás dukál: teljesen érthető a biztosítótársaságoktól, hogy a speciális helyzetekre speciális ajánlatokat dolgoztak ki. Ezen sporttevékenységek magas sérülés-kockázatuk miatt 100%-os felárral biztosíthatóak. Ebben az esetben is kiterjed a fedezet a sporteszközökre, az orvosi kezelési költségekre és a felelősségbiztosításra. Az extrém sport biztosítás megkötése az olyan tevékenységekhez kapcsolódhat, mint a barlangászat, a hegy- és sziklamászás, a bázisugrás, a bungee jumping, az ejtőernyőzés, a falmászás, a sárkányrepülőzés, a vadászat, a hőlégballonozás vagy a vadvízi evezés.

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: Hova menjek idén síelni?