Síelés Magyarországon

Ha síelésről van szó, sokan előnyben részesítik az alpesi országok hófödte magaslatait, azonban Magyarország is számos kedvező lehetőséget nyújt a téli sportok kedvelőinek. Így nem csak az utazási időn, de a sípályák árán is spórolhatunk. Íme néhány megközelíthető úticél, ha belekóstolnánk a síelés világába! 

A hazai síelés paradicsoma Eplény, ahol az odalátogatók változatos, nagyjából 8 kilométeres pályákon csúszhatnak megállás nélkül. Ebben a síparkban a leghosszabbak a pályák az országban, és a szezon is, hiszen a 40 db hóágyú folyamatosan friss havat és lenyűgöző fehér tájat biztosít a síelőknek. A pálya mellett hangulatos napozóterasz várja a pihenni vágyókat, és nagyon kedvelt program az esti, kivilágított lesiklás is. 

Szintén népszerű pályákat látogathatunk meg a Mátrában: Mátraszentistván és az ország legmagasabb pontja, a Kékestető is havas tájakat és fantasztikus panorámát kínál a síelőknek. Ezek a helyszínek családok által is közkedveltek, hiszen a gyönyörű, fás környezetben az egészen kicsiknek is van lehetőségük síoktatáson részt venni, de a bátrabbak akár kipróbálhatják a meredekebb lejtőket is. 

A képen kültéri, hó, síelés, személy látható

Automatikusan generált leírás

Ha nem szeretnénk a fővárostól messze menni, akkor kiváló lehetőség lehet néhány csúszás erejéig Visegrád vagy Dobogókő. A visegrádi pálya főleg kezdőknek ajánlott, akik szeretnének belekóstolni a síelés világába, de sokan szánkózni vagy bobozni látogatnak el ide egy hétvégi kirándulás erejéig. Dobogókő hazánk legelső sípályája, ahol szintén inkább a kevésbé gyakorlottak találnak alternatívát a téli sportok űzésére, cserébe hangulatos, magyaros vendéglőkben pihenhetnek meg a lankáról lefele jövet. 

Ha nem szeretnénk az időjárás miatt aggódni, akkor a legjobb választás a zempléni Kalandpark. A Magas-hegy három szintjén kialakított pályák közül választhatunk, amiből az egyik az ország leghosszabb és legszélesebb műpályája, így évszaktól függetlenül síelhetünk. A kalandpark egyéb szolgáltatásait is érdemes kipróbálni: a közelben jégkorcsolya pálya, bob és kalandpályák várják az adrenalinra vágyókat.

Fontos, hogy a belföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünik: Síelés nyáron