Síelés nyáron

Magyarországon az éghajlati viszonyok miatt az év kevés időszakában látunk havat, így a síelési szezon hazánkban max. 2-3 hónap. Vannak, akik nyáron a tengerpartra vágynak, és vannak, akik ebben az évszakban is a havas tájakat és a téli sportokat részesítik előnyben. Most az utóbbiak számára gyűjtöttünk össze síelési desztinációkat, ahol akár júliusban is élvezhetjük a hófödte lankákat. 

Ausztria

A legközelebbi alternatíva a nyári síelésre Ausztria. Az egész évben nyitva tartó Hintertux az egyik legismertebb síközpont Ausztriában, ahol tágas és több, mint 20 km hosszú pályák várják az odalátogatókat az év minden napján. A sípálya elsősorban gyakorlottabb síelőknek ajánlott, akiket kabinos felvonók visznek fel a parkolóból egészen a 3250 méteres csúcsig. Szintén sokan látogatnak el a nyári hónapokban a Karintia szívében található Möltall-gleccserhez, ami ugyancsak 3000 méter feletti lankákat kínál a lesiklóknak. Itt található továbbá az Alpok leghosszabb földalatti vasútja, a Gletscher-Express, amellyel percek alatt a felvonókhoz érhetünk, majd onnan akár a felső szakaszon lévő snowparkba is ellátogathatunk. 

A képen hó, kültéri, égbolt, természet látható

Automatikusan generált leírás

Svájc

Az alpesi ország számos lehetőséget kínál a síkedvelőknek, de a leghíresebb síközpontja egyértelműen Zermatt, ami egyben az Alpok legmagasabb üdülőhelye is. Az Európa-szerte ismert sípálya szintén egész évben várja vendégeit a 25 km hosszú ösvényein. A pályákról csodálatos kilátás tárul a híres Matterhorn magaslataira, ami Svájc egyik szimbólumaként is ismert. Matterhornt „autómentes helynek” is nevezik, ugyanis a térségben az egyetlen használható közlekedési eszköz a hegyi vonat és a gleccserekhez tartozó felvonók. 

Franciaország 

A Grand Motte gleccseren található Tignes síközpontja kiváló alternatíva a nyári síelésre, tekintve, hogy a síszezon itt június közepén kezdődik és szeptember végéig tart. A síelők siklóvasút és kabinos felvonó segítségével juthatnak fel akár 3650 méteres magasságig. A központnak saját síiskolája is van, ahol el lehet sajátítani az alapokat, de a merészebbek ellátogathatnak akár a szomszédos gleccserpályák meredek lejtőihez is, mint a Pissaillas-gleccser és a Alpe d'Huez. 

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: Síelés biztosítás