Skócia látnivalói

Skócia egyedülálló fekvésének köszönhetően rengeteg természeti kincset és páratlan tájat tartogat az odalátogatóknak. Ha Téged is vonzanak az érintetlen tájak, a buja vidékek és a neves történelmi látványosságok, akkor mindenképp érdemes felírnod Skóciát a bakancslistádra! Íme néhány nevezetesség, ami biztosan elkápráztat majd!

Loch Ness

Ki ne ismerné a Loch Ness-i szörny történetét? Skócia leghíresebb tavát a szörny legendája tette kifejezetten híressé, ugyanakkor a környék sokkal többet tartogat legendánál. Érdemes ellátogatni a tó partján húzódó Urquhart kastélyhoz, amely tökéletes kontrasztot ad az élénkzöld vidékek és a háttérben magasodó hegyek szépségének. Szintén kedvelt célpont a Loch Ness Központ, ahol a vidék leghíresebb legendáit ismerhetjük meg a különböző kiállításokon keresztül. A Loch Ness folyót tápláló Foyers folyó övében pedig a csodálatos Falls of Foyers vízesést is felfedezhetjük a további természeti élmények halmozásáért! 

A képen fű, égbolt, kültéri, épület látható

Automatikusan generált leírás

Skye sziget

Ha Skócia észak-nyugati partjait fedeznénk fel, a Belső-Hebridák szigetcsoportjai közül Skye szigete lehet az egyik legkülönlegesebb úti cél, amit választhatunk. A sziget vadregényes vidékét az őskor óta lakják, először vikingek, majd különböző skót klánok lakhelye volt. A mai népesség mindössze 9200 fő, akik legfőképp halászatból, mezőgazdaságból és whisky-lepárlásból élnek, de a turizmus is egyre nagyobb hangsúlyt kap a szigeten. A turisták előszeretettel látogatják a festői, szinte érintetlen természetet. Az egyik legkedveltebb látványosság a The Storr sziklacsúcsok, ami nem először szerepelt a mozivásznon is, például Ridley Scott Prometheus című filmjében. 

Edinburgh

Edinburgh nem csak kiváló egyetemváros, de csodás nevezetességeket is tartogat a turisták számára! Az ország jelképeként is ismert Edinburgh-i Kastély a skót építészet egyik remeke, ami egy vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodik a város felett. Maga a város is egy csoda, nem hiába az Egyesült Királyság második legkedveltebb városa. Érdemes ellátogatni a Holyroodhouse Palotához, ami a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája, vagy megtekinteni a Királyi Botanikus Kertet, ahonnan kiváló kilátás nyúlik az Edinburgh-i Kastélyra. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről! 

Következő cikkünk: Wales látnivalói