Skócia legszebb természeti képződményei

A gyönyörű Skócia az Egyesült Királyság második legnagyobb országrésze terület és népesség alapján. Nyugat-Európában található, a Brit-sziget északi harmadát foglalja el. Délről Anglia, nyugatról és északról az Atlanti-óceán, keletről az Északi-tenger határolja. Mintegy 800 sziget tartozik hozzá. Misztikus és lélegzetelállító látnivalók várják azokat, akik ellátogatnak ebbe a festői szépségű országba.

A képen szikla, természet, kültéri, sziklás látható

Automatikusan generált leírás

Skóciát egyedülálló atmoszférája, kultúrája, történelme és nevezetességei miatt évente 2,5 millió látogató keresi fel. A sokszor hűvösnek és zordnak látszó vidék valójában szívet melengető tájakat rejt. Cikkünkben összegyűjtöttük Skócia legszebb természeti látnivalóit. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Glencoe

A vad természet ereje dominál ezen a vidéken. Glencoe bársonyosnak ható tekintélyes hegycsúcsai olykor elvesznek a ködfelhőben, amikor viszont napsugarak világítják be a tizenhat kilométer hosszú völgyet, a mennyország kapujában érezheti magát a látogató. A völgyön át szinte függőleges, meredek sziklafalak között vezet az út, miközben csobogó patakok és vízfolyások keresztezik az ösvényeket. Festői panorámát élvezhet minden ide érkező turista.

Quiraing

Az egyik legizgalmasabb látnivalónak számító Quiraing az ország szimbóluma is egyben, története rendkívül érdekes. Ez a földcsuszamlás eredményeként létrejött természeti képződmény ugyanis máig mozgásban van, ennek következtében kénytelenek folyamatos javításokat eszközölni a rajta átvezető, olyankor meglehetősen meredek kanyarokkal tarkított úton. Gyönyörű hegyek és völgyek lelhetőek fel itt.

Skye

Skye a Hebridák szigetcsoport egyik szigete, a Belső-Hebridák legnagyobb, egyúttal legészakibb tagja Skócia északnyugati partjainál. A Brit-szigettől a délkeleti oldalán húzódó, északi szakaszán alig pár kilométer széles tengerszoros, a Sound of Sleat és egy afelett átfutó közúti híd választja el. Az 1656 km²-es sziget középső részét a Cuillin-középhegység uralja, legmagasabb pontja a Sgurr Alasdair (992 méter). Ennek vonulatait követve nyúlik a Hebrida-tengerbe a sziget hat, nyúlványszerű félszigete A természet által kifaragott, zord bazaltsziklák igazán misztikus hangulatúak.

Forrás: https://roadster.hu/ot-latnivalo-skociaban/

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Wales legszebb természeti képződményei