Spanyolország látnivalói

Spanyolország az egyik legkedveltebb déli úti cél, hiszen rengeteg szigete, nyüzsgő nagyvárosa, gasztronómiai különlegessége van, ami miatt imádni lehet. Íme az 5 legkülönbözőbb nevezetesség az országból, amelyek közül egyikkel sem lőhetünk mellé. 

A pamplonai bikafuttatás

A bikafuttatás a Navarra tartományban található Pamplona városából induló hagyomány, amit július 6-a és 14-e között tartanak meg a San Fermín fesztivál részeként. Az El Encierro, azaz a bikafuttatás lényege, hogy a város meghatározott utcáin egy tucat bika előtt futnak a bátor vállalkozók. A futás onnan ered, hogy régen át kellett vinni a bikákat az istállókból az arénába és a spanyol ifjak beugráltak a bikák elé, hogy így bizonyítsák bátorságukat. 

Sagrada Familia

A híres építész, Antoni Gaudí által tervezett, hatalmas római-katolikus templom Barcelonában található és az egyik leglátogatottabb nevezetesség Spanyolországban. A tervező több, mint 40 évig dolgozott a művén, egészen 1926-ig, aminek építése még a mai napig nem fejeződött be.

A képen hegy látható

Automatikusan generált leírás

Segovia vízvezetéke

Segovia városának különleges vízvezeték hídja az egyik legjelentősebb spanyol római kori emlék, amely a város jelképévé vált és a címerben is szerepel. A vízvezeték a várostól 16 km-re található folyóból szállította a vizet és több, mint 24 ezer gránittömböt használtak fel a megépítéséhez.

Alhambra

Az erődként is funkcionáló csodálatos palota és kert, az Alhambra a granadai fennsíkon áll. A mór épület az Unesco világörökség részeként van számontartva. A palota a 14. században épült Nasrid szultán parancsára, mára pedig az egyik legfőbb nevezetességnek számít az országban. 

La Concha

A finom homokos La Concha az azonos nevű öböl partján található, az Urumea folyótól nyugatra és Spanyolország egyik legszebb városi strandjai közé tartozik. Nevét – ami kagylót jelent – az öböl alakjáról kapta. Az odalátogatók a festői Urgul és Igueldo hegyei között strandolhatnak a folyamatosan mélyülő, kristálytiszta vízben. Még tökéletesebbé teszi a fürdés élményét, hogy a környező szigetek és szikláknak köszönhetően a strand széltől védett.

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Svájc látnivalói