Spanyolország legszebb természeti képződményei

Sokaknak Spanyolország természeti értékeiről csupán az egzotikus strandok és tengerparti szakaszok jutnak eszébe. Ám ennél sokkal többet kínál ez az egyedülálló ország, ha különleges természeti látnivalókra éhezünk. Ezeket a helyszíneket a legtöbb külföldi turista nem ismeri, ugyanis ők jellemzően a vízparti üdülőhelyeket keresik fel. Fedezd fel velünk a legszebb spanyol vidékeket!

A képen fű, égbolt, kültéri, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Spanyolország rendkívül változatos tájai mindig tudnak meglepetést okozni. A világon ez a harmadik ország, ahol a legtöbb, UNESCO által kijelölt bioszféra rezervátum található. Tavak, hegyek, vulkánok, mocsarak, sivatagok, folyók, erdők, homokdűnék földje, ami csupán arra vár, hogy felfedezzék! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet érdemes meglátogatni!

Ordesa y Monte Perdido Nemzeti Park

Az 11 km hosszú Ordesa-völgy Aragóniában, a spanyol Pireneusok lábánál helyezkedik el. Érdemes jó formában ellátogatni ide, ugyanis a leglátványosabb útvonalon 2000 méter a szintkülönbség. Abszolút megéri hiszen a túra végén megpillanthatjuk a Cola de caballo (Lófarok) nevű vízesést, amely lélegzetelállító látványt nyújt.

A Xallas folyó torkolata

A Xallas egy gyönyörű folyó, különlegessége a rendkívül izgalmas végpontja. A Xallas folyó egy vízesésben ér véget, ahonnan a víz közvetlenül a tengerbe ömlik, mint Európa egyetlen ilyen vízesése. Festői látványt nyújt ez a kivételes természeti képződmény.

Bardenas Reales

Navarrában található a Bardenas Reales nevezetű vadregényes sivatag. A víz és a szél elképesztő erejének köszönhetik az ottani sziklák azt a sok-sok változatos redőt és alakzatot, ami felszínüket barázdálja. A természeti erők meglepő formákat, kanyonokat, fennsíkokat, táblás szerkezeteket és elszigetelt dombokat, úgynevezett cabezókat hoztak létre itt.  Akár egy amerikai westernfilm helyszíne is lehetne a kies táj! Leghíresebb “szobra” a Castildetierra nevű csúcs, amely mutatóujjként magasodik a sziklák fölé. Trónok harca-rajongóknak ismerős lehet a helyszín, ugyanis több jelenetet itt vettek fel. 

Forrás: https://spanyolonline.cafeblog.hu/2017/08/25/tiz-mesebeli-spanyol-taj-a-termeszet-szerelmeseinek/

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Portugália legszebb természeti képződményei