Svájc látnivalói

Svájcban nehéz olyan helyet találni, ami nem nevezhető nevezetességnek, lévén, hogy az ország egészét hegyek, völgyek, tavak és szebbnél-szebb alpesi tájak borítják. Íme néhány kiemelkedően kedvelt svájci desztináció, amit érdemes megfontolni utazás előtt!

A képen hegy, égbolt, fű, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

Zürich – a svájci kultúra központja

Zürich Svájc legnagyobb városaként rengeteg alternatívát kínál a városnézőknek. A város a Limmat folyón fekszik, a Zürichi-tó északnyugati részén, melyek már önmagukban emelik a város miliőjét. Zürich az egyik legdrágább városként van számontartva, de a drága órák és svájci holmik vásárlásánál a város sokkal többet ad. Az ország egyik kulturális központjának is nevezhetjük, mivel a városban több, mint 50 múzeum és 100 művészeti galéria ad otthont a svájci kultúrának, amelyek közül kiemelkedő az impozáns kastélyszerű épületben helyet foglaló Svájci Nemzeti Múzeum.

Lauterbrunnen – a mesebeli kis völgy 

Lauterbrunnen egy kis település a magas Berni-Alpok hegyei között terül el egy jégkorszaki gleccserek vájta völgyben. A festői völgyet körülölelő hegyek látványát már csak a környező vízesések látványa és a csordogáló Lütschine folyó forrásai fokozzák. A turisták kedvenc kirándulási célpontja a Trümmelbachfälle szurdok és vízesés sorozat a hegy gyomrában. 

Lugano – a svájci riviéra megtestesítője

Svájc déli részének egyik legszebb fekvésű városa, a Luganói-tó partján és a Monte Bré hegy oldalán fekvő Lugano. A városban leginkább olaszul beszélnek, hiszen ez a legnagyobb olasz lélekszámú város Olaszországon kívül. Lugano nem csak természeti csodáiról híres, de Svájc egyik legjelentősebb kereskedelmi és pénzügyi központjának is tartják. Sokszínűségét bizonyítja, hogy az év minden évszakában találunk kikapcsolódási lehetőséget a bámulatos térségben.  

St. Moritz – a síparadicsom

Svájc egyik legkülönlegesebb és legelőkelőbb síparadicsoma St. Moritz. Az Alpok 12 leghíresebb síterepét egyesítő Best of the Alps szövetségnek a tagja. A terület hangulata inkább városias, a szállodák és a Michelin-csillagos éttermek exkluzív légkört varázsolnak a helynek. Gyakran tartanak itt fesztiválokat akár télen, akár nyáron, így aki síelés után szívesen bulizna, annak St. Moritz tökéletes desztináció lehet.

Ha megjött a kedved Svájc nevezetességeinek felfedezésére, akkor ne feledd bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy indulás előtt kössünk megfelelő utasbiztosítást!

Következő cikknünk: Bulgária látnivalói