Svájc legszebb természeti képződményei

Svájc vidékét hófödte hegyei, zöldellő erdői, meseszép völgyei és kristálykék tavai teszik igazán különlegessé. Svájc minden túrázó földi paradicsoma, remek kiránduló helyszínek, bicikli útvonalak és síközpontok lelhetőek fel itt. Az aktív pihenés szerelmesei önfeledten élvezhetik az itteni, friss és tiszta levegőt. Az ország területén találhatóak Európa leghosszabb gleccserei és legszebb vízesései. A természet rajongói számára egész évben tökéletes választás Svájc.

A képen hegy, égbolt, természet, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány káprázatos helyszínt, melyet érdemes meglátogatni, ha Svájcban járunk! Fedezd fel ezt az elképesztő mesevilágot!

Aletsch-gleccser

Az Aletsch-gleccser Európa leghosszabb gleccsere. Az UNESCO Világörökség része, és közel 27 milliárd tonna jégből áll. A svájci Alpok legmagasabb hegyei között húzódó, morénával átszőtt, mélyen hasadékos, 23 km hosszúságú természeti képződmény igazán különleges látványt nyújt. Mellette túrázva szinte a lélegzetünk is eláll, ahogyan megpillantjuk a 4000 méter magasan a jég fölé magasodó csúcsokat, amelyek a kék égboltba merednek.

Trümmelbachi vízesés

A gyönyörű Trümmelbachi vízesés Európa egyetlen, egy hegy gyomrában megbúvó vízesésrendszere. Lifttel is fel lehet jutni, de a legfelső szakasz csak gyalog közelíthető meg. A Laterbrunnen-völgyben elhelyezkedő vízesésrendszert a közeli hegycsúcsok gleccserei táplálják, miután a gleccserek elolvadtak másodpercenként 20 ezer liter víz zúdul keresztül a sziklák résein. Érdemes vízálló ruházatban érkezni, hisz óriási a pára a helyszínen.

Pilatus-hegy

A festői Pilatus-hegység már önmagában is megéri az utazást, hiszen 2119 méter magasról csodálhatjuk meg a messzi távolt, azonban hírnevét annak köszönheti, hogy itt van a világ legmeredekebb fogaskerekűje. A Pilátus csúcsára (Pilatus Kulm) vezető 4618 méteres utat közel 30 perc alatt teszi meg, és közben a Vierwaldstätti-tóra és a közép-svájci Alpokra nyíló elbűvölő látvánnyal kápráztatja el utasait. A hóviszonyoktól függően májustól novemberig működik a fogaskerekű. Érdekesség, hogy a hegyen több katonai objektum, radar és időjárás állomás is található.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Bulgária legszebb természeti képződményei