Svédország legszebb természeti képződményei

A gyönyörű skandináv ország, Svédország Észak-Európában helyezkedik el. Szárazföldi határait nyugaton Norvégia, északkeleten Finnország képzi, míg délen az Öresund tengerszoroson épült Öresund hídon át Dániával van szárazföldi összeköttetése. A 2400 km hosszú tengeri határa nyugaton a Skagerrak, a Kattegat, valamint az Öresund tengerszoros, délen és keleten pedig a Balti-tenger. Svédország igazán festői látnivalókat rejt, híres az elképesztő tájvidékeiről, a bájos halászfalvairól, rénszarvasairól és a végtelen nyári napsugarairól.

A képen fa, kültéri, folyó, körülvéve látható

Automatikusan generált leírás

Az UNESCO Lappföldet - melynek területe Svédországot is érinti - természeti és kulturális világörökségének tekinti. Emellett Finnországgal közös természeti világörökség még a Kvarken vadregényes szigetvilága a Botteni-öbölben. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány svéd helyszínt és természeti jelenséget, melyeket mindenképp érdemes felfedezni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Svéd Lappföld

Ahogyan korábban is említettük, a svéd Lappföld az UNESCO világörökségének része. Nem meglepő, ugyanis ez a vad, természeti táj elképesztő csodákat rejt. Az Északi-sarkkörtől még északabbra található a svédországi Lappföld, ahol éjjel-nappal süt a nap. A túrázóknak és a vadvilág szerelmeseinek ideális helyszín a kikapcsolódáshoz. Az itt található hatalmas erdőkben és puszta tundrákon a lappok élnek. Végig autózhatunk az itt fellelhető, közel 360 kilométeres úton.

Kosterhavet Nemzeti Park

Az egyik legszebb hely, ahol megcsodálhatjuk a svéd partok változatos élővilágát. A vidéken 6000 tengeri faj él, közülük több olyannyira ritka, hogy az országban csak itt lelhetőek fel. A tucatnyi színben pompázó korallzátonyok miatt a helyszín rendkívül népszerű búvárközpont is.

Stockholm-szigetcsoport

A svéd főváros különlegessége, hogy maga a város és a környéke egy hatalmas szigetvilágon terül el. A Balti-tenger bekúszik a szárazföld belsejébe, ahol fjordokat alakít ki és tavakat, folyókat táplál. Stockholm-szigetcsoport 30.000 szigetből áll, beleszámolva a tengerből kiemelkedő, hatalmas sziklákat is. A vadregényes, festői szigetek között komppal lehet közlekedni. A vidéken bájos épületeket, történelmi ereklyéket és nagyszerű gyógyfürdőket fedezhetünk fel.

A világ egyedülálló természeti csodái felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Oroszország legszebb természeti képződményei


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']