Svédország nevezetességei

Svédország vagy hivatalos nevén a Svéd Királyság, skandináv ország Észak-Európában. Az ország szárazföldi határait nyugaton Norvégia, észak-keleten Finnország képezi, míg délen az Öresund tengerszoroson épült Öresund hídon át Dániával van szárazföldi összeköttetése. A 2400 km hosszú tengeri határa nyugaton a Skagerrak, a Kattegat, valamint az Öresund tengerszoros, délen és keleten pedig a Balti-tenger. A gyönyörű és rendkívül tiszta ország számos természeti és kulturális látnivalót rejt. 

A képen víz, csónak, kültéri, kikötő látható

Automatikusan generált leírás

Svédország az utazók paradicsomának számít a gazdag történelmének és festői, változatos tájainak köszönhetően. Az itteni levegő híresen tiszta, a helyi vizek ugyancsak makulátlanok. Több ezer hektárnyi érintetlen erdők és fenséges tavak fedezhetőek fel, nem is beszélve a hatalmas szigetcsoportokról az ország partjai mentén. Az utak és a tömegközlekedés is kiváló, az infrastruktúra fejlett, az állampolgárok mindig barátságosak és segítőkészek, az elmúlt években pedig a svéd konyha is egyre népszerűbbé vált.

Az UNESCO kulturális és természeti világörökségének részei Svédországban a drottningholmi Királyi Palota, Birka és Hovgården (viking települések), az Engelsbergi Vasmű, Tanum sziklarajzai, Skogskyrkogården (temető), a Hanza-város Visby, a Lapp-vidék (kulturális és természeti), Gammelstad templomközössége, Luleå, Karlskrona hadikikötője, Dél-Aland mezőgazdasági körzete, a Nagy Copper-hegy (Rézhegy) bányászati területe Falunban, Varberg Rádióállomás és a Magas Part (természeti).

Stockholm, a kihagyhatatlan főváros

Az észak Velencéjeként is gyakran nevezett Stockholm 2 millió lakosával Európa egyik legszebb fővárosa. Az 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült székhely lenyűgöző panorámájával, a Golf-áramlatnak köszönhetően kellemes klímájával, hangulatos óvárosával, építészetével, rengeteg parkjával, üldögélésre csábító kávézóival és izgalmas gasztronómiájával feltétlenül érdemes meglátogatni. A svéd főváros különleges földrajzi adottsága - a Malaren-tó és a Balti-tenger találkozásában fekvő szigetvilágra települt - valódi turistacsalogató jellegzetesség. Bár számos középkori, reneszánsz, gótikus, barokk és más építészeti stílust képviselő épület található a svéd fővárosban, Stockholm - akárcsak Göteborg, Malmö, vagy éppen Budapest - csak aránylag későn, az 1800-as évek vége felé fejlődött ki teljesen. Városképe ekkor alakult olyanná, amilyennek ma ismerjük.

Forrás:  https://hu.topworldtraveling.com/articles/travel-guides/25-best-things-to-do-in-stockholm-sweden.html

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']