Szlovénia látnivalói

Amennyire kicsi ország Szlovénia, annyira sok látnivalót hordoz magában. Az országban minden megtalálható, amiért az ember kikapcsolódni indul: gyönyörű tájak, festői hegyvonulatok, kis tengerpart, öreg városrészek és vadregényes tavak várják a turistákat. Íme néhány nevezetesség az országból, amely méltán felkerülhet a Szlovéniába utazók bakancslistájára! 

Bled

Bled városa Szlovénia egyik legnépszerűbb úti célja a turisták körében. A város telis-tele van szebbnél szebb látnivalókkal, aminek origója a Bledi-tó és a tó közepén álló aprócska sziget, amely Szlovénia egyetlen szigete. A szigeten jellegzetesen magasodó Nagyboldogasszony búcsújáró templom megközelíthető akár egy csónaktúra keretein belül. Amennyiben felülről is meg szeretnénk szemlélni a híres tavat, a 130 méter magas sziklára épült Bledi vár kiváló alternatíva erre. A hegyes-völgyes térségben szinte bármerre kirándulunk, vadregényes tájakba, szurdokokba és festői vízesésekbe botolhatunk, így érdemes felfedezni a környéket gyalogosan is. 

A képen kültéri, égbolt, víz, természet látható

Automatikusan generált leírás

Piran

Piran Szlovénia egyik legszebb tengerparti üdülőhelye és egyben legszebb városa, amely az Isztirai-félsziget északnyugati csúcsában fekszik. Magyarországról csupán pár óra utazással elérhetjük a várost, amennyiben egy kis fürdésre és kikapcsolásra vágyunk. A Tartini tér a város központja, ahonnan apró sikátorok sokasága vezet a különböző látnivalókhoz. Ilyen látványosság például a félsziget csúcsán magasodó világítótorony, a Rondella. A Szent György templom tornyából is különleges panoráma nyúlik a labirintusos város képére, illetve érdemes ellátogatni a híres Tengerészeti Múzeumba is.

Ljubljana

Szlovénia fővárosát sem szabad kihagynunk a sorból, ugyanis a hangulatos város számos látnivalót tartogat az odalátogatók számára. Óvárosát a Ljubljanica folyó szeli ketté, amit áthidal a Hármashíd, ami nevéből is adódóan három irányba ágazik szét. A híd iránya egyenesen a Prešeren térhez vezet, ahol megcsodálhatjuk az Angyali Üdvözlet ferences templomot és a tér közepén magasodó France Prešeren szlovén költő szobrát. A teret nevezhetjük Szlovénia főterének is, itt tartják nyáron a fontosabb rendezvényeket és eseményeket is. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Szlovákia látnivalói