Szörfözés Európában

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy szörfözni csak Ausztrália óriási hullámain lehet, pedig Európában is rengeteg szörfözésre alkalmas és egyben gyönyörű helyszín van! Melyek a legnépszerűbb desztinációk az európai hullámlovasok körében? Mutatjuk!

A képen víz, kültéri, hullám, szörfölés látható

Automatikusan generált leírás

Englischner Garten, Németország

Lehet, hogy meglepőnek tűnik, de München az egyik legjobb szörfös célpont Európában. Hány európai város kínál lehetőséget szörfözésre egy tomboló folyón? Csak egy és ez Bajorország fővárosa! Érdemes ellátogatni ide és tenni egy próbát a Eisbach folyón, a gyönyörű és elegáns Englischer Gartenben. Nem kell sokkal előre megtervezni a látogatást, a hullámok egész évben kiválóak, és a nap bármely szakaszában várja a kalandvágyó turistákat.

Rossnowlagh, Írország

Ha ízelítőt szeretnénk kapni az ír kultúrából, párosulva nagyszerű tengerparti hullámokkal, akkor irány az Írország északnyugati partján fekvő Bundoran szörfváros! A várostól északabbra fekvő Rossnowlagh Írország egyik legjobb tengerparti kikapcsolódását tartogatja számunkra, és tökéletes kezdő szörfösöknek, vagy azoknak, akik fejleszteni akarják szörftudásukat. Egy hosszú hétvégét vagy egy hetet is eltölthetünk kényelmesen Bundoranban, és ezalatt biztosan a legtöbbet tudjuk kihozni a kultúrából és a hullámokból - és természetesen a Guinness sörből is!

Foz do Lizandro, Portugália

Ha a Portugáliában vágyunk nyári szörfözésre, akár szórakozás, akár pihenés céljából, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnunk el a gyönyörű és történelmi Ericeira halászvárosba. A város lenyűgöző szörfözési partvonalának köszönhetően egyike a három Világ Szörf Rezervátumnak, mert világszínvonalú szakaszokkal büszkélkedhet és alkalmas mindenféle képességű szörfös számára. A nyugodt szörfözésre legalkalmasabb Foz do Lizandro strand nappal kiváló választás, majd éjjel sétálgathatunk a régi városok macskaköves utcáin, ahol a finom helyi tengeri ételeket kínáló éttermek, kávézók várnak, hogy felfrissüljünk az egész napos szörfözés után. 

San Sebastien, Spanyolország

A látványos baszk város, San Sebastien, Spanyolország északkeleti partvidékén fekszik, és a szörf szerelmeseinek mekkája. A várost gyakran Spanyolország étel-fővárosának tekintik, hiszen több Michelin étteremmel rendelkezik, mint bármelyik másik város! Remek szörfboltokkal, sokszínű kultúrával, nagyszerű éjszakai élettel és gyönyörű tengerparti hullámokkal büszkélkedhet, amelyek ugyanolyan ideálisan kezdő szörfösöknek, akik szeretnék az alapokat felfrissíteni, vagy haladó szörfösöknek, akik készen állnak a nagyobb hullámokra. San Sebastiannak két fő strandja van, amelyek közül a legjobb a szörfözéshez a La Zurriola tengerpart, amelyet Európa egyik legjobb nyári szörfstrandjának tartanak. Érdemes akár csak kievezni, és élvezni a lenyűgöző kilátást a városra, a hegyekre és a színes bárokra a parton.

Mielőtt bepakolnánk a szörf-felszerelést a bőröndbe, ne feledkezzünk meg az utasbiztosítás megkötéséről sem, hogy ne érjenek váratlan meglepetések nyaralásunk során!

Következő cikkünk:
Romantikus úti célok