Tavasszal Japánban

Ha már lenyugodott a Nap, akkor se érdemes hazamenni, ilyenkor kezdődik az úgynevezett jozakura - ekkor lampionokkal világítják meg a gyönyörű fákat.

cseresznyevirag-(1).jpeg

A már Japán egyik szimbólumává vált virágok a múlandóságot és a megújulást jelképezik. Mivel egy fa virágba borulása csupán egy hétig tart, így mint az emberi élet is, hamar elillan. Ez a vérbeli japán kettősség jelen van abban is, hogy előszeretettel díszítenek esküvőkön és temetéseken is cseresznyevirágokkal. Maga a virágzás azonban - mint a tavasz eljövetele is - mesebeli, amit énekekkel, táncokkal, hagyományos japán rizsbor fogyasztásával ünnepelnek.

Gyönyörű japán parkok

A legkedveltebb parkok közé tartozik a Tokióban megtalálható Ueno park, ahol egy állatkert is helyet kap. A Yoyogi parkban intenzív élményt kaphatunk, rengeteg művész érkezik ki ilyenkor a szabadba, akik gondoskodnak a fesztiválhangulatról.
Az Inokashira parkban a közel 500 cseresznyefa egy tavat ölel körbe. Itt alkalmunk nyílik egy hattyú alakú hajó bérlésére, mellyel a vízen úszkáló virágszirmok között van lehetőségünk egy délutánt eltölteni.

Városok, amiket mindenképp nézz meg!

Érdemes ellátogatni Kamakura város utcáiba is. A korábbi főváros mára már elcsendesedett, így aki egy nyugodtabb környezetben szeretné megcsodálni a virágzást, annak egy tökéletes úticél lehet.
Itó városában lévő Sakura no sato parkban több ezernyi fa szokott virágozni, ezzel elképesztő látványt nyújtva. Pontosan ezért híres úticél ez a Mjógi-hegy közelében található park.

Mielőtt azonban belevágnál a Japán kalandba, ne feledkezz el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a gondtalan kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk:
Tulipánvirágzás Hollandiában