Taxival vagy mással közlekedjek külföldön?

Külföldi utazás során gyakran a helyi közlekedés majdnem annyiba kerül, mint maga az utazás, így érdemes némi időt szánni arra is a tervezés során, hogy mérlegeljük, hogy milyen helyi közlekedési formát éri meg választani. Ha repülővel utazunk, akkor elsőként a városba való bejutást kell megoldanunk hiszen a reptér szinte mindenhol a város legkülső részén található.

taxi-(1).jpeg


Kézenfekvő, hogy a reptéri transzferjáratokat vesszük igénybe, viszont némely országokban ennek az ára felér egy havi bérlettel, így érdemes fontolóra venni a taxi, vagy az uber használatát is. Autóval beutazni a városba sokkal kényelmesebb, mint buszozni, azonban ár tekintetében rizikós lehet, hiszen még a tömegközlekedés esetében fix jegyárral számolhatunk (bármilyen magas is az), addig a taxi esetén könnyen átverés áldozatai lehetünk, ha nem vagyunk tisztában a helyi árakkal.

Hogy ezt kiküszöböljük, akár taxit, akár ubert használunk tegyük ezt telefonos applikáción keresztül, több taxitársaság is rendelkezik már saját alkalmazással, illetve az ubernek is kiválóan kezelhető a rendszere. Az alkalmazáson keresztül látjuk az utazási célunkhoz kalkulált lehetséges útvonalat, és a hozzávetőleges fizetendő összeget, így nem érhet meglepetés. A városba érve pedig bátran pattanjunk biciklire vagy béreljünk egyéb gurulós utazó eszközt, és járjuk be így a város nevezetességeit.

A közlekedési eszköz mellett a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is fontos!

Következő cikkünk:
Utazás babával