Tenerife, az örök tavasz szigete

Spanyolország kincsesládája, a Kanári-szigetek legnagyobb szigete, Tenerife, az Atlanti-óceán északkeleti részén található. Ez a sziget festői hegyeiről ismerhető fel, ezek közül is a leghíresebb a majdnem 4000 méter magas Teide nevű vulkán, az ország hivatalosan is legmagasabb csúcsa. A Kanári-szigetek legismertebb része különösen népszerű nyaralási célpont a pihenni vágyók körében, hiszen egész évben nyári meleg és napsütés, valamint egyedülálló természeti környezet várja az idelátogatókat. Tenerifét épp emiatt az állandóan kedvező időjárás miatt az örök tavasz szigeteként is emlegetik. 

Csodás trópusi erdők és homokos strandok jellemzik a területét, fenséges partszakaszain kristálytiszta tengervíz kínálkozik a fürdőzés szerelmeseinek, de megannyi szórakozási lehetőség, színes programok, vízi -és tengerparti sportolási lehetőségek széles választéka is a nyaralók rendelkezésére áll.

Emellett Tenerife látnivalók tekintetében is bőséges, családosok, baráti társaságok, párok is rengeteg nekik ideális célpontot tűzhetnek ki maguknak. Először is a gyermekek számára kihagyhatatlan állomás a Tenerife aquapark, amely Európa egyik legjobbika, de állatkert és vadaspark is remek program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A felnőtteknek pedig többek között a Teide Nemzeti Park, a Güímai piramisok, a Punta Teno világítótorony, megannyi múzeum, kiállítás, gyönyörű történelmi épület és kiváló éttermek nyújtanak majd felejthetetlen élményt, a különleges strandokról nem is beszélve! 

A sziget egyik legnagyobb előnye, hogy kettő Tenerife reptér is megtalálható rajta, egy északon és egy délen, így választhatunk, hova érkezzünk, amely a legközelebb van esetleg a szállásunkhoz. Ugyanakkor Tenerife autóbérlés szempontjából is ideális, hiszen rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. Ezt garantáltan nem bánjuk meg, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy a lehető legtöbbet lássunk ebből a fantasztikus szigetből. 

Tenerife időjárás tekintetében is mindig jó választás: egész évben napsütéses, nyári meleg időt élvezhetünk itt, amely az év jelentős részében száraz. Az átlaghőmérséklet nappal 21-24 fok körül mozog, a tengervíz pedig ideálisan 22-25 fokos, így vízben és a parton is mindig jól érezhetjük magunkat. A legtöbb csapadék az ősszel esik, de nem jelentős mennyiségű. Tenerife éves átlaghőmérséklete 20C fok, hiszen időjárását mediterrán éghajlati hatások alakítják.

Egész évben ellátogathatunk tehát erre a varázslatos szigetre, de mielőtt útnak indulunk, ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról!

Következő cikkünk:
Tengerparti nyaralás Zadar-ban