Tengerpartok néhány óra autóútra

A tengerpartra mennétek, de nem szeretnétek sokat utazni? Pár napos kiruccanást vagy családi nyaralást terveztek? Sokan nem is gondolnák, milyen szép tengerpartok találhatók hazánk szomszédságában. Mutatjuk a helyszíneket, melyeket autóval néhány óra alatt elérhettek.
 

A Krk-sziget

A Magyarországhoz legközelebb fekvő, hatalmas Krk szigeten akár egy hetet is eltölthettek, itt ugyanis biztosan nem fogtok unatkozni. Mivel a csodaszép tengerpart 5-6 óra alatt kényelmesen elérhető Budapestről, a sziget nagy népszerűségnek örvend a magyarok körében. A helyiek a napfény szigeteként emlegetik a lokációt, hiszen a napsütésés órák száma rendkívül magas. A változatos programok mellett az időjárási viszonyok is igazolják, hogy a mediterrán sziget a nyári nyaralás mellett őszi kiruccanásra is ideális helyszínt biztosít. 

Senj

A Kvarner-öbölben található Senj sziget mindössze 500 km-re fekszik Budapesttől. Mivel az útvonalat végig remekül kiépített autópálya kíséri, ez a leghamarabb elérhető tengerpart Magyarországról. A régió nyugati tájolású partvonalának köszönhetően sokáig élvezhetitek a napsütést, miközben strandoltok vagy a hangulatos óvárosban sétáltok. 

Rijeka

A forgalmas és jellegzetes kikötővárost szintén csak 500 km választja el a magyar fővárostól. Mivel a terület a Monarchia idején a Magyar Királyság meghatározó kikötőjének adott helyet, ide látogatva számos hazai műemléket tekinthettek meg. Rijeka csodaszép, történelmi óvárossal büszkélkedhet, ahol jobbnál jobb éttermeket találhattok.

Opatija

Nem kell sokat utaznotok, hogy elérjetek a varázslatos Opatijába, ahol a homokos strandokon való pihenés mellett változatos programokban lehet részetek. A város kiváló elhelyezkedésének köszönhetően minden évszakban páratlan úti cél. Ide látogatva érdemes részt vennetek a szemközti Krk szigetre tartó hajókirándulásokon, valamint meglátogatni a belvárost. Opatija óvárosa ugyanis gyönyörűen fel lett újítva, a számos Osztrák-Magyar Monarchia korából fennmaradt meseszép palota pedig egyedi, történelmi hangulatot ad a településnek.

Otthon, vagy távol az otthontól, váratlan helyzetek minden utazás során adódhatnak. Nagyon fontos, hogy gondoljatok a biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és a felejthetetlen élmények érdekében!

Következő cikkünk:
Álomutazások lánykéréshez