Tippek a környezettudatosabb utazáshoz

Környezetünk védelme, szeretett bolygónk megóvása közös, társadalmi érdekünk. Fontos, hogy a környezetvédelem életünk egyre több területén jelenjen meg. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket a környezettudatosabb utazáshoz.

 

Autó helyett tömegközlekedés

Az autók magas CO2 kibocsátásuk miatt nagy mértékben szennyezik a környezetet. Ha teheted válaszd a tömegközlekedést úticélod megközelítéséhez. Amennyiben messzebb utaznál, repülő helyett érdemes a vonat mellett döntened.

Tervezd meg, mire lesz szükséged!

Egy előre elkészített lista a dolgokról, amelyekre szükséged lesz távolléted során elengedhetetlen feltétele a gondtalan utazásnak. Kerüld az egyszer használatos dolgokat, válassz helyettük környezetbarát megoldást. A magunkkal vitt bevásárlótáska, kulacs, és kozmetikumok nagyon hasznosak lehetnek az utazás során.

Ne szemetelj!

A szemetelés mellőzése a legkevesebb, amit megtehetsz környezeted védelme érdekében. Fontos odafigyelni a szelektív hulladékgyűjtésre: mindenképpen különítsd el a hulladékot és keresd meg a megfelelő kukát. Sose dobj el cigicsikket, csak kijelölt helyeken dohányozz. 

Kirándulás esetén

Ha túrázni indulsz fontos, hogy ne térj le a kijelölt ösvényről. Más erdei utakon barangolva könnyen, észrevétlenül is kárt tehetsz az ott élő növényekben, rájuk taposhatsz. Az erdei kirándulóhelyeken gyakran kevés a kihelyezett kuka, ezért készülj rá, hogy a szemetet akár egész nap magadnál kell tartanod. 

Ne csak a környezetedre, magadra is figyelj az utazás során! Bárhová is tartasz, ne feledkezz meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, a teljes biztonság érdekében.

Következő cikkünk: A lakókocsis utazás varázsa