Tippek a pénztárcabarát utazáshoz

Utazni szeretnél, gyönyörű tájakat bebarangolni, ismeretlen kultúrákat felfedezni és pezsgő városokat megismerni? A sok tévhittel ellentétben nem kell, hogy a vakáció egy vagyonba kerüljön! Időben foglalt, olcsó repülőjegy, kedvezményes szállás, ingyenes programok és egy kis leleményesség – mint pénztárcabarát megoldást kínálnak!

A képen fa, kültéri, kültéri objektum látható

Automatikusan generált leírás

Az alapszabály: legyünk gyorsak és rugalmasak! Ha rátalálunk egy akciós repülőjegyre, akkor tudnunk kell gyorsan dönteni, és a vakáció időpontját rugalmasan kezelni. Ha márciusban indulnánk útnak, de áprilisban fél áron utazhatunk, akkor tervezzünk újra és válasszuk az olcsóbb megoldást! Legyünk körültekintőek a szállással is! Ha olcsó repülőjegyre bukkanunk, érdemes utánajárni, hogy milyen áron áll rendelkezésre szállás a helyszínen. Hiszen lehet, hogy maga a repülőjegy kifejezetten jó áron van, de ha drága városról van szó, akkor a szállás ára jelentősen megdobhatja a költségeket.

Tervezzünk meg mindent! Gondolkodjunk előre, gyűjtsünk információkat arról, hogy mit szeretnénk megnézni, melyik napokon mire juthat idő, hol és mit fogunk enni, mennyibe kerül egy bevásárlás. Ha kellően felkészülünk, nem érhet minket meglepetés az árak tekintetében.

Tájékozódjunk a pénzváltás előtt! Ha az olcsó utazás külföldre szól, akkor figyeljük az árfolyamokat, és spóroljunk a pénzváltáson is. Érdemes utánakérdeznünk a bankunknál annak is, hogy milyen költséggel fizethetünk és vehetünk fel pénzt külföldön.

Járjunk utána, hogy mennyibe kerül a tömegközlekedés, és számoljuk ki, hogy mivel járunk a legjobban! A legtöbb nagyvárosban 1-3 napos, vagy egy hetes jegyeket is lehet venni, vagy épp a zónákra szóló bérletekkel spórolni.

Fogjuk vissza a kiadásokat az utazás alatt! Például készülj szendvicsekkel napközbenre, vagy vegyünk egy csomag kávét a szállásunkra. Inkább a nagyobb áruházakban vásároljunk és ne a kisboltokból szerezzük be az élelmiszereket. Érdemes felfedeznünk a helyi piacokat is, ahol a termelők kínálatából válogathatunk.
 

Forrás: https://blog.provident.hu/10-tipp-a-penztarcabarat-utazashoz/ 

A nyugodt, váratlan meglepetésektől mentes utazás feltétele a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk: Hogyan takarékoskodj az üzemanyaggal egy hosszabb út során


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']