Tippek egyedül utazóknak a biztonságos élményekért!

Nincs útitársad, mégsem hagynád ki a kiruccanást? Szeretnél egy kicsit feltöltődni és csak saját magadra koncentrálni? Az egyedüli utazásnak olyan sok előnye van, hogy nem is gondolnád! Nem kell senkihez alkalmazkodnod, és olyan programokon vehetsz részt, melyeken tényleg szeretnél. Sőt a sorbanállást is elkerülheted, egy személynek ugyanis gyakrabban maradnak meg helyek a látványosságoknál, mint csoportoknak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket amiket érdemes megfogadnod, ha egymagadban kelsz útnak!

Tervezés

A zökkenőmentes utazás alapvető feltétele a tervezés. Nagyon fontos, hogy indulás előtt összeszedd, mikor milyen látnivalót szeretnél megtekinteni, valamint felírhatsz éttermeket is, amiket szívesen kipróbálnál. A fejlett technológia lehetővé teszi a villámgyors tájékozódást, a Google, a Facebook, és az Instagram appok pedig rendkívül hasznosak lehetnek számodra. A járványügyi helyzetre való tekintettel mindenképpen keresd fel a célország Konzuli szolgálatának hivatalos oldalát, és gyűjts információkat a beutazási szabályokról, esetleges oltási kötelezettségről. Mindemellett figyelj oda a valutaváltásra, és készülj az országnak megfelelő pénznemmel.

Okmányok

Amennyiben egyedül utazol, fokozott figyelmet kell fordítanod irataid meglétére. A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében célszerű másolatod készítened a legfontosabb okmányaidról: lehet ez papír fénymásolat, vagy fénykép a telefonodban, a lényeg, hogy kéznél legyen.

Ismerkedj!

Bár az egyedül utazás nagy előnye, hogy a magad ura vagy, különleges élményekre tehetsz szert, ha kiruccanásod során megismersz új embereket. Merj nyitni a szimpatikus idegenek felé, hiszen a különböző kultúrák megismerése mellett a nyelvet is gyakorohatod, sőt életre szóló barátságokat is köthetsz. 

Légy a saját fotósod!

Mind tudjuk, hogy manapság ami a netre nem kerül fel, az meg sem történt. A posztokon kívül az emlékek szempontjából is érdemes megörökíteni az utazás szép pillanatait. Ha egyedül mész, érdemes beszerezned egy fotós állványt, ez nagyban megkönnyíti majd a dolgodat, ha képeket szeretnél. Nézz körül a telefonodra letölthető applikációk között is, hiszen biztosan akad olyan, ami segítségedre lesz a távoli fotók készítésében. 

Bárhová is készülsz, gondolj a biztonságodra! Egyedül utazni veszélyesebb, és nagyobb felelősséggel jár, mint csoportosan. Indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a váratlan helyzetek megelőzése érdekében!

Következő cikkünk: A legkülönlegesebb Világörökségi helyszínek