Tisztasági csomag összeállítása utazáshoz

Külföldi utazás esetén az alap tisztálkodószereken kívül sok más dolgot is érdemes a bőröndünkbe elrakni. A mindenre felkészült utazó tisztasági csomagja tartalmazza:

tisztasagicsomag-(1).jpeg

·         Tusfürdő, szappan (plusz tok)

·         Sampon, balzsam

·         Testápoló, hidratáló arckrém és/vagy zsírosabb krém

·         Fültisztító pálcikák

·         Törölköző

·         Fésű, hajkefe, hajcsat, hajgumi

·         Fogkefe, fogkrém, fogselyem, szájvíz

·         Dezodor – parfüm

·         Kézfertőtlenítő gél, fertőtlenítő kendő

·         Papírzsebkendő

·         WC papír – nedves WC papír

·         Tampon, egészségügyi betét, intimmosakodó

·         Borotva – borotvahab

·         Nedves törlőkendő (ha még víz sincs tisztálkodáshoz)

·         Szemöldök csipesz, körömvágó csipesz vagy olló

·         Szúnyog- és kullancsírtó spray

·         Naptej, napolaj, napozás utáni spray

Bár a legtöbb holmit a helyi patikákban és drogériákban is megvásárolhatjuk, nem árt már otthon beszerezni őket, hogy ne érjen minket meglepetés. Külföldön a választék különböző lehet, mint itthon. Sok helyet lehet spórolni, ha a termékeket nem a nagy kiszerelésű flakonokban visszük magunkkal, hanem a boltokban kapható kisebb, utazó kiszereléseket.

Ezenkívül a sérülésekhez, balesetekhez ragtapasz, géz és sebfertőtlenítő bekészítése ajánlott, illetve felkészülve bármilyen egészségügyi helyzetre: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasmenésre gyógyszer, székrekedésre gyógyszer, gyulladáscsökkentő és a rendszeresen szedett gyógyszerek bekészítése is fontos.

Ha repülővel utazunk, ajánlott előre tájékozódnunk arról, hogy a kézipoggyászunkban és az utazótáskánkban pontosan mi szállítható, például milyen mennyiségű folyadék. Tekintsük át a kézipoggyászban való gyógyszer szállítására vonatkozó szabályokat is. Íme néhány:

·         A fedélzeten maximum egy liter folyadék szállítása megengedett, nem nagyobb, mint 100ml-es tartályokban. A folyadékot egy maximum 1 literes átlátszó, lezárható zacskóba kell helyezni.

·         Az Európai Unión belül történő utazás során a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülők – az utazás időtartalmával összhangban – a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszert vihetnek magukkal.

·         Minden olyan termék, tárgy szállítható kézipoggyászban, amely nem tesz kárt a poggyászban, valamint nem jelent veszélyt az utasokra, a repülőgépre és a fedélzeten szolgálatot teljesítő személyzetre.

forrás:
https://utazgato.hu/mit-vigyunk-a-nyaralasra-utazasi-lista/ 

https://www.repjegy.hu/sugo/teendok-az-utazas-elott/poggyasz 

Ha Ön is fel szeretne készülni minden eshetőségre, kösse meg utasbiztosítását Nálunk!

Következő cikkünk: Milyen gyógyszereket vigyél magaddal az utazásra?