Top 4 fesztivál a nagyvilágból

Igazi fesztivál élményre vágysz? Kipróbálnád a fesztiválozást külföldön is? Ha neked is bakancslistás terv, hogy egyszer részt vegyél egy hatalmas fesztiválon és világhírű előadók dalaira élvezhesd a szabadság erejét, akkor vess egy pillantást a 4 legnagyobb fesztiválra a nagyvilágból! 

Tomorrowland – Belgium

Mivel is kezdhetnénk a sort, ha nem Európa legnagyobb fesztiváljával, a Tomorrowlanddel? A Tomorrowland egy belga elektronikus tánczenei fesztivál, amit 2005 óta rendeznek meg minden évben Boom városában. A fesztivál minden évben valamilyen tematika köré épül, amit a kolosszális díszletek és a színes programok tökéletesen illusztrálnak. A Tomorrowland világszínvonalú fellépői többszázezres tömegeket vonzanak a fesztiválra. 

Coachella – Kalifornia 

A Coachella zenei és művészeti fesztivált Kaliforniában, Indio városában rendezik meg minden évben. A rendkívüli előadók, a divatosabbnál divatosabb ruhaköltemények és a hollywoodi hírességek, ami legjobban jellemzi a fesztivál miliőjét. A Coachella-n a legnevesebb előadók lépnek fel, a műfajt tekintve pedig a rock, pop, indie, hip hop és az elektronikus zene is jelen van. Emellett művészeti installációk és színes programok szórakoztatják az oda érkező közönséget.

Ultra Music Festival – Miami

Az Ultra Music Festival egy minden évben megrendezésre kerülő szabadtéri  elektronikus zenei fesztivál Miamiban, Floridában. A fesztivált 1999-ben alapította Russell Faibisch és Alex Omes, és az Ultra Music kiadóról kapta a nevét. A fesztivál népszerűsége azóta is töretlen és minden évben óriási tömegeket mozgat meg. Plusz pont a fesztiválnak, hogy a fenntarthatóság jegyében is lépéseket tesz, ami valljuk be, elég ritka egy ilyen jellegű eseménynél. 

Electric Daisy Carnival – Las Vegas

Az Electric Daisy Carnival, vagy ismertebb nevén EDC egy elektronikus tánczenei fesztivál, ahol igazán a house, a techno, a drum and bass és a dubstep műfajoké a főszerep. A műfajoknál már csak a díszlet színesebb: az odalátogatók színes, világító 3D-s installációk között élvezhetik a legnépszerűbb DJ-k és fellépők attrakcióit. A fesztivál ugyancsak többszázezres tömegeket vonz minden májusban. 

Akármelyik külföldi fesztiválra is vezet utad, ne feledkezz meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, a felhőtlen kikapcsolódás és teljeskörű biztonság érdekében!

Következő cikkünk: A legnépszerűbb karneválok világszerte