Törökország legszebb természeti képződményei

Törökországnak számos olyan tulajdonsága van, ami miatt méltán választják rengetegen utazási célpontnak. A török riviéra, a különleges kultúra, a szemet gyönyörködtető természeti látványosságok, a jellegzetes török épületek csak néhány a rengeteg lenyűgöző kuriózum közül, ami miatt érdemes az országba látogatni! Íme, Törökország legszebb természeti képződményei, amelyeket semmiképp ne hagyj ki, ha az országba utazol!

Kappadókia egy csodálatos vidék Törökországban, amely az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült. A legismertebb régiói a Göreme-völgy és az Ihara-völgy, ahol kivételes panorámát csodálhatunk meg. Az Uchisar sziklaerődöt és a sziklatemplomokat is érdemes felfedezni. A hely varázsa leginkább naplementében tapasztalható meg, amelyet a színes hőlégballonok tesznek még egyedülállóbbá. 

A képen égbolt, kültéri, völgy, természet látható

Automatikusan generált leírás
 

Pamukkale fehér mészkőmedencéi azon ritka képződmények közé tartoznak a világban, amelyet Törökország mellett csak három országban lehet fellelni – ezek közül egyik hazánkban, Egerszalókon található meg. A csodálatos természeti képződmény az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. A híres gyógyfürdőt már az ókorban előszeretettel látogatták és számos legenda kering a gyógyhatásával kapcsolatban. A világörökség épségének megőrzése érdekében a turisták száma korlátozva van, ezért érdemes ezzel is számolni, ha a fürdőhelyre utazunk.

A Nemrut-hegy egy több, mint kétezer méter magas hegy, amely jellegzetes fejszobrai miatt kedvelt úti cél a turisták körében. A látványosság I. Theos király nevéhez fűződik, aki egy sírt építtetettet magának a hegy tetején. A kősírt óriási szobrok veszik körül, amelyek Thesos király arcképét, görög és perzsa istenek alakját, sast és oroszlánokat ábrázolnak. A hegy nem csak nagyszerű régészeti helyszín, de a környező hegyekre nyíló panoráma is kivételes. 

Fethiye városában a török tradíciók és a természet lágy öle találkozik. A csodálatos öbölben meghúzódó település kiváló lehetőséget kínál azoknak, akik a városi nyüzsgéstől távolabb, a természethez közel szeretnének fürdőzni. A pihenés mellett egyéb aktív pihenési lehetőségek is rendelkezésre állnak a parton, mint például a búvárkodás és a vitorlázás.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Algéria legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']