Trendi külföldi utak 2021-ben

2020. tavasza óta a koronavírus-járvány rohamos terjedése megváltoztatta mindennapi életünket. A korlátozások és biztonsági óvintézkedések betartása miatt nem utaztunk és időnk nagy részét otthonunkban töltöttük, sokakat lelkileg is megviselt az aggasztó világhelyzet. Ezek után nem csoda, hogy az emberek szeretnének kikapcsolódni és feltöltődni. Mikor lehet újból utazni? Biztonságos-e újból utazni? Eme kérdések valószínűleg sokakban felmerültek. Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben mindig tájékozódjunk az aktuális járványhelyzetről az egyes országok tekintetében és az adott szabályokról, ebben segít a konzuli szolgálat weboldala.

A képen kültéri, hegy, égbolt, személy látható

Automatikusan generált leírás

A 2021-es év egyértelműen a fordulópont éve lesz, hiszen az álmodozással teli, otthon töltött hosszú hónapok után végre közeleg az az idő, amikor majd újra utazhatunk és csodás városokat, tájakat fedezhetünk fel. De vajon milyen lesz a turizmus a következő hónapokban? Mennyire alakulnak át az utazási szokások? Mennyire fog másképp telni egy átlagos nyaralás? Egy felmérés alapján az új trendek az úgynevezett spontán utazásokra és a kényeztetés, kikapcsolódás fokozott igényeire összpontosítanak. A hotels.com által végzett tanulmány eredményei azt mutatják, hogy ez elhúzódó időszak, amelyben sok országban le kellett mondani a nyaralásról, elkerülhetetlenül tükrözi az utazók jövőbeni üdülési választásait. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány nagyszerű lokációt, melyek remek helyszínként szolgálhatnak a világhelyzet nehézségeinek kipihenésére és a feltöltődésre!

Dubaj

Dubaj vagy Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Dubaj önkormányzatát szokás Dubaj Államnak (Dubai State) is nevezni, hogy megkülönböztessük az azonos nevű emirátustól. Számos beszámoló szerint a város már legalább 150 éve létezik. Dubaj a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival, valamint kiemelkedő sporteseményeivel vált ismertté a világ számára. Dubaj fő nevezetességei közé tartozik a Burdzs al-Arab, a Burdzs Kalifa, mely a világ legmagasabb épülete, a 23 Marina és a Végtelenség-torony. A város jellegzetessége a Palm Jumeirah, amely egy pálmafát formázó mesterséges sziget. Az itt található Dubai Mall a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja számtalan világmárkával. A város egzotikus strandjai puha homokkal és azúrkék tengervízzel várják a fürdőzés szerelmeseit. A dubaji konyha változatossága a társadalma kozmopolita jellegét tükrözi.

Tel-Aviv

A mindig pezsgő, izgalmas Tel-Aviv-Jaffa Izrael második legnagyobb városa, amely a Földközi-tenger partján helyezkedik el. A település az ország gazdasági és kulturális központja. Tel-Aviv egy modern, dinamikus és multikulturális metropolisz, amelyet általában toleráns, világi és liberális, ugyanakkor materialista és hedonista városként jellemeznek, szemben Jeruzsálemmel, amelyet szent városnak és konzervatívnak tekintenek. Egyesek azt mondják, hogy „míg Jeruzsálem imádkozik, Tel-Aviv játszik”. A település a központja Izrael legnagyobb konurbációjának, a Gus Dannak, amelynek teljes lakossága a 2010-es évek végén közel négymillió fő volt és amely észak-déli kiterjedésében Netánját és Asdódot is magába foglalja. A napsütötte város fő látványossága Jaffa, az óváros, a Tayelet és a Frishman mediterrán strandok, a Rothschild Boulevard sugárút, a város üzleti és idegenforgalmi központja, a Derech Dizengoff, ahol elegáns üzletek és éttermek váltják egymást. Tel-Avivban fantasztikus kiállítások, színes programok és felejthetetlen, ínyenc gasztronómiai kalandok várnak minden korosztályra. A gyönyörű város fekvése igazán ideális, kellemesen meleg az év bármely szakaszában. 

Santorini

Santorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengerben. Görögország része, Athéntól körülbelül 200 km-rel dél-keletre. A Kükládok szigetcsoportjának legdélibb tagja. Szantorini alapvetően egy irdatlan erejű vulkanikus robbanás maradványa, amely megsemmisítette a korabeli településeket az eredetileg egyetlen szigeten; ez alakította ki a jelenlegi, nagyrészt vízzel feltöltött kalderát. Látványos szépsége és élénk éjszakai élete a szigeteket Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tették. Théra ókori városa 360 méter magasan a Mesa Vouno hegyen található. Santorini Görögország ékköve, mely Athéntól körülbelül 200 km-re, délkeletre fekszik. A Kükládok szigetcsoportjának legdélibb tagja. Ez a kicsiny ékszerdoboz mindenki kedvence, csodálatos fehér színű házaival, azúrkék háztetőivel és a tenger mesébe illő látványával mindenkit elvarázsol. Vulkanikus eredetű félhold formáját egy vulkánkitörés után nyerte el. A szigeten szerveznek vulkántúrát, melynek keretében meg lehet nézni egy még ma is működő vulkánt.Számos csodaszép kis várossal rendelkezik Santornini szigete, melyekhez tökéletes homokos tengerpart és kristálytiszta víz társul. Érdemes a naplementét Oia városában megcsodálni valamelyik helyi étteremben vagy házak között a hegy tetején, de csodálatos a kilátás Fira városából is. Továbbá kihagyhatatlanok a kalderaparti bárok Santorini szigetén, ahol megkóstolhatjuk a helyi ételkülönlegességeket. A képeslapokról ismert Santorini kiváló utazási célpont, ha valaki pihenésre, kalandra és fantasztikus kilátásra vágyik.

Sokan várják a vendéglátás és a turizmus igazi fellendülését. Szerencsére az ágazat újrakezdésének ösztönzésére számos kezdeményezés irányul. A legfontosabb az, hogy az utazás során is vigyázzunk egymásra és tartsuk be a szükséges óvintézkedéseket!

forrás: www.invia.hu/utazasok  
 

Mindig legyen az első helyen a biztonságunk! Kössünk utasbiztosítást, mielőtt útnak indulunk!

Következő cikkünk: Toszkána legszebb célpontjai