Trogir, Dalmácia szíve

A horvátországi Trogir városa Közép-Dalmácia egyik legnépszerűbb üdülőhelye, a magyar turisták közkedvelt célpontja, ami nem véletlen, hiszen a helyiség mediterrán miliője, hangulatos óvárosa, egzotikus partszakaszai és kellemesen meleg klímája igazi földi paradicsommá teszi Trogirt. A város Splittől körülbelül 30 km-re található.

A belvárosi szakasza „Trogir történelmi városközpontja” néven az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékének része. A városmagban lépten-nyomon a régmúlt ereklyéire bukkanhatunk. De nem csupán a helyi történelem bír nagy jelentőséggel, ugyanis Trogir az egyik leggyorsabban fejlődő kikötőváros az országban. A település fő nevezetessége a Szent Lőrinc katedrális, amely a középkori mediterrán építészet büszkesége, a kora középkori Szent Borbála-templom, amely a legrégebbi templom a városban és a tengerparton álló Keresztelő Szent János-templom, amelyet 13. századból való középkori freskók és a Ciripko család sírjai tesznek még különlegesebbé. Érdekesség, hogy híres filmeket is forgattak ezen a páratlan szépségű vidéken, mint például Trónok Harca című sorozat egyes jeleneteit. A görög, a római és a velencei hatások is fellelhetőek Trogir építészetében. Trogir óvárosa egy nap alatt bejárható, ezért akkor is érdemes meglátogatni városnézés és kirándulás céljából, ha valamelyik környező településen van szállásunk. Trogirból felfedezőtúrára indulhatunk a környező szigetekre, ahol festői látványban lehet részünk. Trogir tengerparti szakasza kristálytiszta tengervizet biztosít a fürdőzés szerelmeseinek. A helyszín ideális kisgyermekes családoknak, bulizni vágyó fiataloknak és nyugalmat igénylő idősebbeknek is egyaránt. Hangulatos, szűk utcák, bájos kis éttermek, egzotikus pálmafák és számtalan szórakoztató program – Ez vár Rád Trogirban, ideje felfedezni ezt a különleges helyszínt!

Trogir mediterrán városában májustól szeptemberig a legkedvezőbb a klíma az üdüléshez, ez az időszak a turista főszezon. Dalmácia földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően hosszan élvezi a magas napsütéses órákat. A nyári hónapok folyamán a nappali hőmérséklet eléri 28-30 C fokot, a tengervíz pedig a rendkívül kellemes fürdőzést biztosító 27 C fokot.

Horvátország napsütötte tengerpartjai felfedezésre várnak! Indulás előtt mindig kössük meg a megfelelő, biztonságot adó utasbiztosítást!

Következő cikkünk:
Üdülés Crikvenica-ban

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']