Üdülés Crikvenica-ban

Crikvenica gyönyörű üdülővárosa a horvátországi Kvarner-öböl központi települése, amely az Adriai-tenger partján helyezkedik el. A térségben a Római Birodalom idején egy fontos kereskedelmi út húzódott, ezért a történelem színes ereklyéi fedezhetőek fel a vidékén. A város és környéke rendkívül népszerű a nyaralni vágyók körében, köszönhető ez a kristálytiszta tengervizének, a homokos, aprókavicsos és sziklás strandjainak, valamint a kellemes, napsütéses klímájának.

Üdülés Crikvenica-ban.jpeg

Crikvenica fő látványossága az egykori pálos kolostor épülete a város keleti szélén, a Kaštel szálló, mely a tenger és a Dubračina között áll, a városi múzuem, a crikvenicai Aquarium, mely a környező tengerek élővilágába ad betekintést, és a központtól északra Dramalj területén található harminc méter mélységű Vrtare-barlang. Crikvenica számos szórakozási lehetőséget nyújt a kisgyermekes családoknak, a romantikázni vágyó pároknak és bulizni kívánó fiataloknak is egyaránt. Legyen szó csendes elvonulásról, vagy pezsgő, aktív pihenésről, a térségben biztosan megtalálhatjuk azokat a programokat, melyek igényeinket kielégítik.

Érdekesség, hogy a város neve a horvát crkva (mely templomot jelent) főnévből ered, mely pálos templomára és kolostorára utal. Crikvenica vidékén már a történelem előtti időben is éltek emberek. Ezt bizonyítják a város területén a sírokból előkerült bronzkori kések, kopják, szekercék és ékszerek. Első ismert lakói az illírek voltak, akiknek a közeli Kotor nevű magaslaton állt erődítményük. Crikvenica mai közép-európai arculata nagyrészt az osztrák-magyar uralom alatt alakult ki, mely különösen a szállodai építészetben mutatkozik meg. A városka 19. század végére a tengerpart egyik legfontosabb nyaralóhelyévé épült ki, 1891-ben adták át első szállodáját, a Clotilde-ot.

Crikvenica vidékén a főszezon júniustól szeptemberig tart, ugyanis ekkor a legkedvezőbb a klíma az üdüléshez. Ebben az időszakban nappal 26-29 C fokra számíthatunk és döntően napos időjárásra, melyet időnként csak egy-egy zápor zavarhat meg.  A mediterrán térségben a nyári hónapok alatt a tengervíz hőfoka eléri a 28-29 C fokot is, mely rendkívül kellemes fürdőzést biztosít.

Mindig a biztonságunk legyen az első! Bárhova is utazunk, ne felejtsük el megkötni a minden igényt kielégítő utasbiztosítást!

Következő cikkünk:
Üdülés Gran Canarián