Üdülés decemberben

 

Üdülni nem csak nyáron lehet, télen is megannyi lehetőségünk van utazgatni és szebbnél szebb városokat látni. Ha nem egzotikus utazásra vágyunk, hanem téli élményekre, akkor érdemes Európán belül nézelődni, hiszen különösen decemberben nagyon látványosak a kivilágított utcák és a vásárok. Mutatunk néhány érdekes helyszínt, ahová decemberben érdemes ellátogatni. 

A képen személy, szállítás látható

Automatikusan generált leírás

Velence

A szezonon kívüli látogatás mindenképpen jó ötlet, hiszen a velencei turizmus egyik legnagyobb problémája az, hogy sokan hajlamosak a legzsúfoltabb szezonban érkezni, és csak a legnépszerűbb látnivalókat meglátogatni, pedig nyugodtabb időszakban sokkal nagyobb élmény őket megcsodálni. Sőt, a tömeg és a kapkodás nélkül olyan látványosságokat is felfedezhetünk, amelyeket főszezonban nem biztos. Decemberben kényelmesen eltölthetünk néhány éjszakát a városban, lassan felfedezve rejtett zugait, étkezhetünk a környező éttermekben és vásárolhatunk kisebb üzletekben. Egészen biztos sokkal kellemesebb élmény lesz majd így a velencei út!

Moszkva

Sokan tartanak az orosz utaktól a télen uralkodó sarkvidéki hidegtől, pedig valójában Oroszországban télen sincs hidegebb, mint néhány európai országban. A szibériai stílusú éghajlat mítosza viszont kevesebb turistacsoportot és rövidebb sorokat jelent. Miután tiszteletünket tettük a Szent Bazilikánál, a Kreml-nél és a híresen hivalkodó metrónál, a Radisson bársonyos bélésű ülésein a vodka és kaviár orosz kombinációjával melegedhetünk fel. Érdemes felkeresni a hatalmas szabadtéri Izmailovsky piacot, ahol isteni utcai ételeket főznek a helyiek, de ezen kívül, ha karácsony előtt érkezünk, akkor akár egyedi ajándékokra is vadászhatunk, hiszen itt az ajándéktárgyak autentikus orosz kézimunkával készülnek. 

Strasbourg

Strasbourghoz Franciaország legszebb és történelmileg legrégebbi karácsonyi vásárai tartoznak. Hatalmas karácsonyfa, aranyszínű fényjátékok és több, mint 300 faház vár minket helyi termékekkel és kézműves ajándéktárgyakkal. A gall gasztronómia sem fog csalódást okozni ezeken a vásárokon, ezért jobb üres hassal érkezni! Kóstoljuk meg a tarte flambée-t, a hagyományos palacsintát vagy egy bretzel-t, amely alapvetően egy perec ementáli sajttal és a disznózsírral megspékelve. Ezután igyunk meg egy csésze forralt helyi fehérbort, és miután felvásároltuk a kötelező csecsebecséket és jól laktunk a francia süteményekkel, tegyünk egy kényelmes sétát a romantikus Petite France negyedben!

Fedezzük fel hát Európát decemberben, indulás előtt pedig kössük meg a legmegfelelőbb utasbiztosítást, az egész család számára!

Következő cikkünk: 

Utazás előtti szorongás