Üdülés Gran Canarián

Gran Canaria, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek legnépszerűbb és egyik legszebb része. Bár nehéz lenne rangsorolni ennek a térségnek a szépségeit, de valahogy mégis Gran Canaria utazás szempontból a nyár legnagyobb slágere. A majdnem teljesen kör alakú sziget több mint 1500 négyzetkilométeren terül el az Atlanti-óceánon, és egyik legjellegzetesebb érdekessége, hogy a közepén a majd 2000 méter magas Pico de las Nieves vulkán magasodik. Emiatt azonban egyáltalán nem érdemes aggódnia az ide látogatóknak, hiszen ez a vulkán már régóta nem aktív – ma már inkább a Gran Canaria látnivalók között foglal helyet, mint természeti kincs és hegymászó-célpont. 

A sziget egyébként csupán 150 kilométerre fekszik Afrika partjaitól. Felületét izgalmas és változatos hegység szeli ketté, amely épp Gran Canaria északi és déli felét választja el egymástól. Ez azért is érdekes, mert a két oldal élővilága és természeti környezete egymás szinte szöges ellentéte. Az északi fél jellemzően buja zöld növényzettel, sűrű lombokkal tarkított, a déli pedig inkább egy sivatagos szakasz, ami fehér homokos strandokkal képviselteti magát. Az itt található partszakaszok mind kristálytiszta, gyönyörű kék tengervízzel várják a strandolni vágyókat, valamint megannyi kiváló étteremmel, finom fogásokkal, hűsítő italokkal és kellemes zenékkel. A helyiek mindig kínálnak valamit: egy kedves mosolyt, házi készítésű frissítőket vagy gyümölcsöket, de ezektől függetlenül is mindenképpen érdemes szóba elegyedni az itt élőkkel, hisz híresek vendégszeretetükről.

Las Palmas de Gran Canaria a sziget legnagyobb és egyik legnépszerűbb városa, ahol rengeteg szórakozási lehetőség várja a turistákat, korosztálytól és társaságtól függően, a szórakozóhelyek, éttermek és bárok rendkívül színes választékban szolgálják ki éjjel-nappal a nyaralókat. 

Gran Canaria időjárás tekintetében tökéletes választás minden évszakban. Egész évben kellemesen meleg, nyaralásra tökéletes körülményeket biztosító hőmérséklettel számolhatunk. Általában nappal 24 fok körüli kellemes melegre számíthatunk, a tengervíz pedig mindig a kinti hőmérséklethez alkalmazkodik, így százazföldön és vízben is mindig jól érezhetjük magunkat. Bár jellemzően októberben hullik a legtöbb csapadék, de ez a mennyiség még így is elenyésző, ezért ne féljünk az őszi nyaralástól sem! Gran Canaria éves átlaghőmérséklete mindig kellemes 20 fok, hiszen klímáját a mediterrán éghajlat irányítja. 

Gran Canaria egész évben tárt karokkal várja az utazókat, de ne szaladjunk előre: utasbiztosítás kötése nélkül ne induljunk el a nyári paradicsomba! 

Következő cikkünk:
Várna, a legkozmopolitább bolgár város