Ukrajna látnivalói

Ukrajnát keletről és észak-keletről Oroszország, észak-nyugatról Fehéroroszország, nyugatról Lengyelország, Szlovákia és Magyarország, dél-nyugatról Románia és Moldova, délről pedig a Fekete-tenger és az Azovi-tenger határolja. Területe 603 628 km2, ezzel Oroszország után Európa második legnagyobb területű állama. Fővárosa és egyben legnépesebb városa a különleges Kijev. Számtalan történelmi, kulturális és természeti látnivaló várja az ide ellátogatókat. Fedezd fel Ukrajna káprázatos szépségeit!

A képen fű, kültéri, természet, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Kijev, a főváros

A körülbelül 3,5 millió fő lakta főváros 1000 éves. Múzeumok, szórakozóhelyek, jobbnál-jobb éttermek, ősi katedrálisok, monumentális épületek, gondozott parkok váltják egymást a metropoliszban. Dnyeper-folyó szigetein több kilométeres, homokos strandok várják a nyári hőségben kitikkadt kijevieket. A strandok teljesen ingyenesek, és az egyik szigeten még a metró is megáll, így jól meg is lehet őket közelíteni. Kijev fekvése is nagyon szép, a Dnyeper fölé az egyik oldalon erdővel borított dombvonulat magasodik.

Dzsarilgacs-sziget

Az "Ukrán-Maldív-szigetek"-nek is nevezett 42km hosszú fekete-tengeri sziget igazán különleges látnivaló. A sziget a Krím-félszigettől nyugatra helyezkedik el, a Dzsarilgacsi-öböl és a Fekete-tenger között. A szárazföldön a legnagyobb város Szkadovszk, ami népszerű üdülőhely az ukránok körében. Szkadovszkról rendszeresen indulnak hajójáratok a szigetre, amin állandó település nincs, néhány remete él itt, illetve egy világítótorony lelhető fel. A vakítóan fehér homok és azúrkék tenger alapján olyan érzésünk lehet, mintha egy trópusi helyen lennénk. Ezt csupán csak az cáfolja meg, hogy a téli időszakban itt is lehűl az idő, akárcsak Európa többi részén.

Odessza

Odessza talán a legideálisabb és legnépszerűbb nyaralási célpont Ukrajnában. Történelmi belvárosa szinte érintetlenül megőrizte a cári Oroszország hangulatát. Szentpétervár után talán Odesszában maradt meg ennek a kornak a lenyomata leginkább. A hatalmas platánok és tölgyek mögött megbúvó 2-3 szintes belvárosi házak miatt nem is érezzük, hogy egy egymilliós nagyvárosban vagyunk. A világhírű Patyomkin-lépcsőről csodás, festői kilátás nyílik a tengerre. Nagyszerű választás kisgyermekes családok számára is.

Forrás: https://ruba.blog.hu/2018/06/14/10_1_hely_amiert_erdemes_ukrajnaba_utazni


Bármikor is utazunk ebbe a különleges országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről indulás előtt!

Következő cikkünk: Észtország látnivalói