Ukrajna legszebb természeti képződményei

Ukrajna kelet-európai államát keletről és északkeletről Oroszország, északnyugatról Fehéroroszország, nyugatról Lengyelország, Szlovákia és Magyarország, délnyugatról Románia és Moldova, délről pedig a Fekete-tenger és az Azovi-tenger határolja. Ukrajna nevezetességei nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Magyarországról viszonylag kevesen választják úti célként ezt az országot, ám aki esetleg mégis nekivág, rengeteg csodálatos látnivalót fedezhet fel.

A képen fű, kültéri, természet, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Ukrajna domborzata eléggé változatos, vadregényes hegyvidéki tájak, erdőségek, síkságok, tavak és folyók is megtalálhatóak területén. Európa egyik legnagyobb országa csodálatos természeti képződményeket rejt. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyeket mindenképpen érdemes meglátogatni Ukrajnában járva. Lássuk, hogy melyek is ezek.

Ukrán-Kárpátok

Az Ukrán-Kárpátok a Kárpátok hegységrendszeren belül az Északkeleti-Kárpátok külső vonulatának tagja. Lomblevelű terület, erdősültsége csaknem 40%-os, a legnagyobb erdős terület Ukrajnában (az országban található erdők 20%-át teszi ki), de a Kárpátokban is itt a legsűrűbb az erdős növényzet, emiatt Erdős-Kárpátoknak is nevezik. Megtalálható itt 280 madárfaj, 74 emlősfaj és 53 halfaj él. Megtalálható a dámszarvas, a jávorszarvas, a mókus, az alpesi barnafogú egér és még sok féle állat.

Dzsarilgacs-sziget

Az "Ukrán-Maldív-szigetek"-nek is nevezett 42 km hosszú fekete-tengeri sziget igazán különleges látnivaló az országban. A sziget a Krím-félszigettől nyugatra helyezkedik el, a Dzsarilgacsi-öböl és a Fekete-tenger között. A szárazföldön a legnagyobb város Szkadovszk, ami népszerű üdülőhely az ukránok körében. Szkadovszkról rendszeresen indulnak hajójáratok a szigetre, ami egyébként lakatlan. A vakítóan fehér homok és azúrkék tenger alapján olyan érzésünk lehet, mintha egy trópusi helyen lennénk. 

Aszkanija Nova

A dél-ukrajnai Aszkanija Nova egy vadrezervátum, amit egy német gróf (Friedrich Eduardovych Falz-Fein) hozott létre még a XIX. század végén. A vadasparkban főleg sztyeppei állatok élnek, de pár egzotikus állat is helyet kapott a gyűjteményben (pl.: lámák, zebrák), így egy rövid pillanatra akár az afrikai szavannán is érezhetjük magunkat.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Németország legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']