Utazás babával

A kisbabával való utazás némileg komplikáltabb lehet, mintha csak felnőttek, esetleg nagyobb gyerekek utaznak. Azonban a megfelelő felkészültséggel megkönnyíthetjük a saját és a velünk utazók dolgát. Indulás előtt érdemes több időt szánni a készülődésre, és a babára nézve jobban megvizsgálni, hogy mire is lesz szükségünk.
 

baba-es-anya-(1).jpeg


Semmiképpen se maradjon otthon a babakocsi, a hordozó, kellő váltóruha, és jó, ha pelenkából is inkább többet viszünk. Ha hosszabb ideig leszünk távol az otthonunktól, akkor érdemes tájékozódni arról, hogy helyben hogyan tudjuk a pótolható dolgokat beszerezni. Emellett természetesen kelleni fognak a kicsi tisztálkodószerei, és fertőtlenítő kendő. Illetve vitaminok és tápszeres baba esetén elegendő mennyiségű tápszert is csomagoljunk.

A lista az utazás céljától függően bővülhet, például saját törölköző, eső elleni védelem, rovarháló. És ami az egyik legfontosabb, legalábbis a baba számára a megszokott alvóka, a szeretett plüss ne maradjon otthon, mert sok álmatlan éjszakát okozhatunk az egész családnak a pihenés helyett. Bárhova is készülünk fontos, hogy a baba iratait is magunkkal vigyük, gyermekegészségügyi kiskönyv, TAJ-kártya, és akinek van: személyi igazolvány.

A család nyugodt utazásához fontos a megfelelő családi utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Utazás előtt átnézni