Utazás előtt átnézni

Mindegy, hogy hova és mennyi időre utazunk fontos a pontos felkészülés, hogy ne érjen semmilyen kellemetlen meglepetés bennünket. Az már félsiker, ha tudjuk, hogy hány váltás ruhát szeretnénk magunkkal vinni, és minden papírunk elő van készítve, amire szükség lehet.
 

dokumentum-olvasasa-(1).jpeg


Azonban ezeken túl mindenképpen ellenőrizzük, hogy kell-e útlevél a célországba, ha kell, akkor időben nézzük meg, hogy érvényes-e a miénk, ha netán lejárt volna legyen idő az új igénylésére. Továbbá jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy vízum köteles-e az úti cél, ha igen, annak is ugorjunk neki időben, ne ezen múljon a nyaralás vagy az üzleti út. Okos döntés utasbiztosítást kötni, főként, ha távoli országba utazunk, de közelebbi cél esetén is jól jöhet. Fontos, hogy tisztában legyünk az adott ország pénznemével és fizetési lehetőségeivel, Európán belül szinte mindenhol lehet a bankkártya fizetőképességére apellálni, így kényelmes olyan kártyával útnak indul, amit külföldön is elfogadnak.

Amennyiben jobban szeretjük a készpénzt, akkor jól gondoljuk át, hogy mennyire lehet szükségünk, érdemes még itthon beváltani a kalkulált összeget. Azonban, ha a bankkártyás megoldást választjuk, akkor is érdemes egy kevés az országnak megfelelő pénzt váltanunk, mert lehetnek kisebb kávézók vagy pékségek, ahol mégsem tudunk kártyával fizetni.

Utazás előtt a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Utazás hajóval