Utazás hajóval

A tengeri hajóutak világszerte igen népszerűek, ám hazánkban mégsem ismerjük kellően az utazásnak ezt a formáját. Pedig rendkívül kényelmes, és élménydús lehetőségeket kínál. A hajós utazás során olyan programok várnak, mely más utazási forma esetén lehetetlen. Kényelmes kabinok, játszóházak a gyerekeknek, folyamatos éttermi kiszolgálás, pihentető napozás vagy fürdőzési lehetőség, és egy utazás során, akár öt-hat elképesztő megállót is érinthetünk hajóval, olyan csodákat láthatunk, ami egyébként sokkal nagyobb erőfeszítéssel lenne csupán elérhető.
 

hajok-(1).jpeg


Maga az utazás a nyaralás. Azonban, mint minden utazás előtt, itt is tájékozódni kell, arról, hogy milyen extra dokumentumokra, esetleg oltásokra lesz szükségünk. Néhány ország, például Amerika kötelezővé teszi az országba való belépéshez az érvényes betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítást.

Ne feledkezzünk el ezekről! Illetve mivel hazánkból földrajzi adottságaink miatt nincs közvetlen hajós indulás, így mindenképpen egy repülőút fogja megelőzni a fedélzetre lépést. Érdemes a két út között legalább egy éjszakát hagyni, és megszállni az átszálló országban. Fontos, hogy körültekintőek legyünk az utazás előtt.

Még a fedélzetre lépés előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Utazás okosan