Utazás off-szezonban: előnyök és hátrányok

Vége a nyári főszezonnak, de szeretnél még utoljára kiszakadni a hétköznapokból? Vagy csak szeretnéd elkerülni a tömeget és a főszezon magas árait? Az elő- vagy utószezonban való utazás számos pozitívummal és meglepetéssel járhat. Összegyűjtöttük a legfőbb előnyöket és hátrányokat az off-szezoni nyaralásokkal kapcsolatban! 

Ezért utazz off-szezonban! 

Elkerülheted a tömeget

Nincs is rosszabb annál, mint amikor kiveszed a szabadságod és néhány napot egy régóta várt helyen töltesz, de nem tudod azt teljes egészében élvezni a túlzott tömeg miatt. Elő- vagy utószezonban elkerülheted a sorban állást, nem kell verekedni a helyekért a tengerparton és zavartalanul, csendben kapcsolódhatsz ki. 

Az árak 

Főszezonban jellemző, hogy a megnövekedett kereslet hatására az árak is megemelkednek. Az étel, a szállás, az utazás és a szolgáltatások ára is sokszorosára nőhet ilyenkor. Elő- és utószezonban kifejezetten jó áron lehet repjegyekre lecsapni, de a szállásadók is honorálják, ha a főszezon után is van kinek kiadni a szobát.

Minőségi idő

Ha elkerülöd a tömeget és nem kell órákat pazarolnod arra, hogy bejuss egy-egy helyre, akkor az időtöltés minősége is pozitívabb lesz. A minőség ugyancsak megmutatkozhat egyes szolgáltatásoknál is, hiszen minél kevesebb embert kell kiszolgálniuk például egy étteremben, annál nagyobb odafigyelést és igényesebb kiszolgálást kapsz. 

Milyen hátrányokkal járhat, ha off-szezonban utazol?

Időjárás

Az időjárást nem lehet befolyásolni. Nem véletlenül határoznak meg főszezonokat helytől függően, hiszen mindenhol más és más időpontokra esik az az időszak, amikor a legideálisabb odalátogatni. Elő- vagy utószezonban pontosan emiatt rizikósabb, hogy milyen időt fogunk ki, ezért érdemes utazás előtt figyelemmel kísérni az előrejelzéseket. 

Korlátozottabban elérhető szolgáltatások

Bizony, vannak olyan esetek, amikor egy szolgáltatást nem éri meg üzemeltetni, ilyenek lehetnek az elő- és utószezonok is. Off-szezonban mindig érdemes előre tájékozódni a nyitvatartásokról.   

Akármikor és akárhova is vezet az utad, utazás előtt ne feledkezz meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, a felhőtlen kikapcsolódás és teljeskörű biztonság érdekében!

Következő cikünk: Top 4 fesztivál a nagyvilágból