Utazás pakolási lista

Hogy ne legyen stresszes a nyaralásra való készülődés, okos döntés egy jól átgondolt listát készíteni a teendőkről és arról, hogy mit kell a bőröndünkbe tenni. Egy jól összeállított lista akár örökre a segítségünkre lehet, hiszen az utazások előtt maximum aktualizálni kell, az alap becsomagolandók maradnak.
 

pakolasi-lista-(1).jpeg


Elengedhetetlen kellékei az utazásnak a személyes okmányok: személyigazolvány, és TAJ kártya nélkül tilos útnak indulni. Illetve ellenőrizzük, hogy az úti cél eléréséhez szükséges-e útlevél, ha igen, azt se felejtsük otthon. Ha autót fogunk bérelni, akkor a jogosítvány se maradjon el, repülőút esetén pedig a repülőjegy is jó, ha nálunk van. A papírokon túl kihagyhatatlanok a gyógyszerek, tegyük be az állandóan szedett bogyókat, illetve a vész esetére szükségeseket: fejfájás csillapító, sebkezelők, kötszer, stb.

A modern kor eredményeként fontos, hogy gondoskodjunk az elektromos eszközeink töltéséről, tehát a töltők se maradjanak ki a csomagból, illetve a borotva és a hajvasaló is fontos lehet. Céltól és az ott töltött időtől függően csomagoljunk megfelelő mennyiségű váltás ruhát, esetleg túra felszerelést, és a tisztálkodószerekről se feledkezzünk el. Ha gyerekkel utazunk, akkor pedig az ő igényeiket is tartsuk szem előtt.

A listáról ne maradjon le a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Utazás repülővel