Utazás tömegek nélkül, avagy nyugalmas utazás Európában

Szeretnétek elkerülni a tömeget utazás során? Meguntátok a sorbanállást? Zavar Titeket, hogy a kiruccanásaitok jelentős részét a várakozással töltitek? Itt az ideje kevésbé felkapott úti célt választani. Összegyűjtöttük Európa legjobb, még felfedezetlen desztinációit. 

 

Liverpool, Anglia

Bár az Észak-Angliában fekvő várost bizonyára mindenki ismeri, Liverpool egyértelműen kevésbé zsúfolt úti cél, mint London. Ide látogatva megismerkedhettek az angol kultúrával, valamint érdekes múzeumokat tekinthettek meg, miközben átélitek a város barátságos hangulatát. Liverpool városa fontos zenetörténeti lokáció, ide köthető ugyanis a világhírű zenekar, a the Beatles megalakulása. A helyszín a labdarúgás rajongóinak is kedvez, itt található ugyanis az ismert focicsapat, a Liverpool FC stadionja.

 

Bilbao, Spanyolország

Spanyolország elbűvölő városa, Bilbao számos kulturális kincset rejt. Óvárosára az építészeti stílusok találkozása jellemző: itt ugyanis a barokk, a reneszánsz és a modernista stílus szebbnél szebb épületei foglalnak helyet. A történelmi szűk utcákon sétálva, butikokba betérve a látogatók átélhetik az igazi spanyol életérzést. Nem szabad megfeledkezni a gasztronómiáról sem, hiszen Bilbao városában rengeteg finom étterem kínálja a spanyol konyha jellegzetes ízeit. 

 

Stravanger, Norvégia

Annak ellenére, hogy a Norvégia délnyugati részén fekvő Stravanger városa nem a legfelkapottabb a turisták körében,  tökéletes úti célnak minősül. Érdemes idelátogatni, ha aktív pihenésre vágytok: túrázhattok, részt vehettek hajókirándulásokon, és megcsodálhatjátok a természet műalkotásait, a meseszép fjordokat. Mindemellett a városban érdekes múzeumokat tekinthettek meg. Ne hagyjátok ki a helyi ételeket sem: a lazac megkóstolása kötelező a norvég utazás során. 

 

Koper, Szlovénia

Az Adriai-tenger partján fekvő Koper városát -valószínűleg a közelben található Piran miatt- gyakran figyelmen kívül hagyják a Szlovéniába utazók. Ebből kifolyólag, ha ezen desztináció mellett döntötök, biztosan nem kell a tömegtől tartanotok. A középkori kikötőváros gazdag történelme és látványosságai színessé varázsolják az itt eltöltött napokat. Érdemes megtekinteni az óvárosban található Szűz Mária Mennybemenetele katedrálist, a Praetorianus-palotát, valamint a harangtornyot.

Bármelyik kiváló desztinációt is választjátok, gondoljatok biztonságotokra. Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: A legnépszerűbb luxus utazások 2022-ben