Utazásra nem javasolt országok

Amikor egy utazást tervezünk, az alap igényeken és vágyakon túl a kiszemelt úti cél aktuális helyzetét is figyelembe kell vennünk. Előfordulhat, hogy kiszemelt országba nem ajánlott utazni az adott időpontban például természeti katasztrófa, járványveszély vagy netán háborús helyzet áll fenn éppen.
 

stop-(1).jpeg


Természetesen ezekről szinte minden esetben tájékozódunk az újságokból és a hírekből, ennek ellenére érdemes mégis utánanézni a magyar kormány hivatalos oldalán, hogy a választott célpont az adott időpontban megfelelő-e az odautazásra. Bizonyos országokba folyamatos és közismert a tilalom, ilyen Afganisztán, Algéria, Azerbajdzsán, Pakisztán vagy Szíria – ezek az országok életveszélyes területként szerepelnek az utazásra nem javasolt térségek listáján. A Külgazdasági és Külügyminisztérium javaslata szerint a listán szereplő összes területekre kizárólag fokozott elővigyázatossággal és körültekintéssel, és a mindenkori az országot érintő helyzet tudatában utazzunk.

Illetve lehetőség szerint inkább kerüljük az említett térségeket, még a fennálló helyzet nem változik. Utazás előtt tehát tájékozódjunk az adott ország helyzetéről és a nem javasolt területekre csak akkor utazzunk, ha tényleg szükséges.

Bárhova is utazunk a megfelelő családi és csoportos utasbiztosítás kiválasztása nem maradhat el!

Következő cikkünk:
Útlevél igénylésének menete