Hogyan utazz egyedül, biztonságosan?

Egyedül utazni egy teljesen más élmény. Nem mindenki vágyik rá, azonban ha te is ki szeretnéd próbálni, akkor érdemes egy pár dologra odafigyelni. Az első és legfontosabb, hogy tájékozódj róla, hogy egyáltalán meg tudod-e tenni egyedül a kiszemelt útvonalat. Például a mai napig számos országban a kulturális különbségekből adódóan más szabályok vonatkoznak a nőkre és a férfiakra. Előfordulhat, hogy nőként nem tudsz egyedül bizonyos országokat meglátogatni.

Utazz-egyedul-(1).jpg

Avass be mást is a terveidbe

Az egyedüli utazás legnagyobb veszélye abban rejlik, hogy ha bármi történik, akkor nincs veled ott senki, aki segítsen. Idegen helyen a segítségkérés nem mindig megy egyszerűen, ráadásul előfordulhat, hogy mozgásképtelenné válsz. Ezek szerencsére ritka esetek és “káros” hatásuk egyszerűen kivédhető. Mindig legyen valaki, akinek előzetesen elmondod, hogy mikor és hova fogsz utazni. Beszéljetek meg előre bár időpontot, amikor beszéltek, ami alapján feltűnhet neki, hogy valami baj történt.

Legyél körültekintő

Érdemes különösen vigyáznod a testi épségedre. Ne kockáztass a bukósisak nélküli motorozással, vagy hasonló, veszélyes tevékenységekkel. Természetesen külön figyelmet kell szentelned a táskádnak, értékeidnek, de ez akkor is így van, ha nem egyedül utazol.

Egyedül utazni jó

Elsőre talán veszélyesnek, vagy ijesztőnek tűnhet az egyedüli utazás, viszont ma már a mobiltelefonoknak köszönhetően könnyen tarthatod a kapcsolatot a családoddal, barátaiddal. Emellett számos olyan utazási forma van, amely esetében akár kifejezetten jó, ha egyedül vagy (például zarándokutak esetében), illetve a teljesen hétköznapi utazásokat is másként fogsz megélni. Egyedül utazva kifejezetten jó önismeretei tapasztalatokat szerezhetsz.

Amikor egyedül utazol, akkor kizárólag magadra koncentrálsz. Nem kell foglalkoznod senki mással. Mindenképpen érdemes ezt az élményt kipróbálni, persze először kicsiben. Elsőre ideális egy kirándulás, vagy esetleg egy másik város megnézése országon belül. Ezek persze teljesen más élmények, mint amikor hosszú órákon át kell egyedül utazni, majd napokig egy idegen helyen boldogulni. Viszont arra jók, hogy felmérd, hogy egyáltalán szeretnél-e próbát tenni egy komolyabb úttal.

Minden fajta utazásnál fontos, de ha egyedül utazol akkor különösképpen, hogy ne felejts el utasbiztosítást kötni.

Következő cikkünk:
A legolcsóbb időszak és az ideális időjárás nyomában

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']