Útban az Eiffel-toronyhoz - mit érdemes még megnézni?

Ki ne hallott volna már Párizs rengeteg ikonikus turistalátványosságairól, amik minden évben embertömegeket vonzanak a városba? Gyönyörű helyek, amiket mindenképpen érdemes egyszer megnézni, azonban ezeken kívül is bőven van látnivaló és program.

Parizs-(1).jpeg


Ha Párizsba utazunk, figyeljünk rá, hogy ne csak azért akarjunk valahova elmenni, hogy ki tudjuk pipálni a helyet a bakancslistánkról, hogy el tudjuk mondani, mi már jártunk ott.  Sokan sajnos ebbe a hibába esnek, és frusztráltan és csalódottan utaznak haza, akaratlanul is kiábrándulva a városból.

Ha kíváncsiak vagyunk a vízköpőkre a Notre Dame-ban, tegyük meg, de ne felejtsük el élvezni is közben a városban töltött időnket. De hogy mit érdemes még megnéznünk, hogyan élhetjük meg az igazi Párizs-élményt?

Le mur des je t’aime

Talán még az Eiffel-toronynál is romantikusabb hely a “Szeretlek-fal”, mely a Montmarte negyedben, a Jehan Rictus téren várja a nézelődőket. A falon nagyjából 250 nyelven, 311 módon van felírva a szó, a közöttük feltűnő kis piros foltokból pedig egy hatalmas szívet lehetne összerakni, ha próbálnánk. A projekt Frédéric Baron és Claire Kito érdeme.

Dodo Manega

A Szajna partján található Jardin des Plantes Füvészkert sok szép és érdekes növényen kívül egy dodó körhintának is otthont nyújt. A városban lévő rengeteg körhinta közül ez azért emelkedik ki, mivel a hagyományos körhintás elemek helyett itt kihalt és veszélyeztett állatfigurák találhatóak. Többek között felpattanhatunk panda, gorilla, triceratopsz vagy dodó hátára is. Építésének célja az volt, hogy felhívja a figyelmet földünk biodiverzitásának csökkenésére.

La Petite Ceinture

Ha egy rejtett helyet keresünk, az egyik legjobb hely ez a Párizs központján kívül eső régi körvasút. Ezt az egykor központi szerepet betöltő 32 km hosszú vonalat mára már a természet uralja, így mesebeli látványt nyújtva az arra sétálóknak. A régi állomásokon ma már bisztrókat és bárokat találhatunk, ahova betévedve megpihenhetünk.

Le Meurice

Cédric Grolet vezetőcukrász kezei közül mennyei sütemények kerülnek ki, melyeket mindenkinek érdemes megkóstolni, édesszájúaknak kihagyni pedig egyenesen bűn lenne! Különlegessége, hogy gyümölcs formájú édességeket készít, melyek egyetlen uraló íze a gyümölcs maga, amelyet megformáz

Mielőtt azonban elindulnál Párizs felfedezésére, ne feledkezz el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, hogy teljességében át tudd magad adni a Párizs-élménynek!

Következő cikkünk:
Ingyenes külföldi egyetemek 2023-ban

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']