Venezuela legszebb természeti képződményei

Az ezerarcú Venezuela rengeteg látnivalót rejteget az odautazók számára. A trópusi ország természeti kincsei, élővilága, monumentális hegyvonulatai és kiemelkedően szép strandjai biztosan minden szempárt elbűvölnek. Íme, Venezuela leggyönyörűbb természeti képződményei, amit érdemes felírni arra a bizonyos bakancslistára!

A csodálatos Venezuela Dél-Amerika északi részén található, a Karib-tenger szomszédságában. Nevét 1499-ben az európai felfedezőktől kapta, akik az őslakosok vízparti házait egymástól elválasztó csatornákat először megpillantva Velencére asszociáltak. Így a környéket Kis-Velencének, azaz Venezuelának nevezték el. 

Ha utazásod során képeslapra illő helyeken strandolnál, akkor mindenképp a Margarita-sziget festői strandjai felé vedd az irányt. A csodálatos hegyek tövében fellelhető strandok nem csak kiváló fürdőzési lehetőséget, de számos aktív kikapcsolódási alternatívát is kínálnak, mint például a wind-és kiteszörfözés. 

Az extrémebb, felejthetetlen élményekért mindenképp ülj fel a világ leghosszabb és legmagasabb siklójára, a Merida Cable Car nevezetű kábelvasútra. A drámai hegyek és buja növényzettel tarkított völgyek között a sikló helyenként megáll, így segítve a túrázást egy – szó szerint – magasabb szintre emelni. A siklóval több, mint 12 kilométert tehetünk meg majdnem 5 kilométeres magasságban. 

Szintén kihagyhatatlan látnivaló az országban a világ legmagasabb, 978 méter magas vízesése, az Angel-vízesés. A híres vízesés az Auyantepui neváról zúdul le a Canaima Nemzeti Park völgyébe. Látogass el ide is, és pipálj ki még egy „leget” a bakancslistádon!

Az ezerarcú Venezuelában valóban rengeteg természeti képződményt fedezhetünk fel. A Medanos de Coro Nemzeti Parkba látogatva egyedülállóan szép, sivatagi homokos dűnék között sétálhatsz. A sárga homok és a háttérben magasodó hegyek igazán lenyűgöző látványt nyújtanak. 

Ha egy nyugalmas, pihenésre alkalmas trópusi paradicsomban lógatnád a lábad, a Los Roques-szigetvilág a lehető legjobb választás erre. A türkizkék tenger, a színes korallzátonyok és a napsütötte strandok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az odautazóknak. A Los Roques halászfalu az egyik legnépszerűbb úti cél a környéken, ahol akár búvárkodni és snorkelezni is van lehetőség.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A Galápagos-szigetek