Vietnám legszebb természeti képződményei

Vietnám délkelet-ázsiai országa az Indokínai-félsziget keleti részén helyezkedik el. Északról Kína, nyugatról Laosz és Kambodzsa, keletről pedig a Vietnámi-öböl határolja. Vietnám kultúrája igazán sokszínű és nagyon különleges. Bájos rizsföldek, egzotikus tengerpartok, gyönyörű hegységek, pezsgő városok, ínyenc gasztronómia és vendégszerető, hagyományőrző helyiek várják az utazókat.

A képen víz, kültéri, fa, folyó látható

Automatikusan generált leírás

Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, amelyeket érdemes meglátogatni, ha Vietnámban járunk!

Hạ Long-öböl

A gyönyörű Hạ Long-öböl egy 1 500 km² nagyságú terület a Vietnámi-öbölben. 1969 mészkőszikla emelkedik ki a vízből, amelyek többsége lakatlan sziget vagy szirt, nagy része több száz méter magas. Elnevezésének jelentése: „az alámerülő sárkány öble”. A legenda szerint az öböl a tengerhez közeli hegyekben élő sárkány közreműködésével jött létre. Amikor a sárkány a parthoz szaladt, farkával mély barázdákat húzott a földbe, amit – miután a sárkány a vízbe merült - elárasztott a tenger. A természeti képződmény az UNESCO természeti világörökségi helyszíneinek listáján szerepel. 

Mekong-delta

A Mekong a világ egyik legnagyobb folyama Ázsiában. A Himalája északi vonulataiban, Kína déli részén ered, majd érinti Thaiföldet, Laoszt és Kambodzsát, majd eléri Vietnámban a Dél-kínai-tengert. Különösen bővízú folyó, amely sok hordalékot szállít, így építi ki a közel 200 kilométer kiterjedésű, festői deltáját. A térség élővilága egyedülálló.

Phong Nha – Ke Bang Nemzeti Park

A csodálatos természetvédelmi terület a Quảng Bình tartományban helyezkedik el. Đồng Hới városától kb. 40 kilométerre északra található. A nemzeti park 2003 óta az UNESCO világörökség része. A védett területen vadregényes őserdők és barlangok, ritka állatfajok és föld alatti folyók találhatók. A 300 barlang járatainak hossza összesen 70 km, amelyből brit és vietnámi tudósok eddig 20 kilométernyit tártak fel.

A világ varázslatos természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Thaiföld legszebb természeti képződményei