Wales látnivalói

Wales az Egyesült Királyság tagországai közül talán a legkevésbé ismert, pedig számos természeti szépségben és nevezetességben gazdag. Akár csodálatos kastélyokat szereztnénk meglátogatni, akár a hegyekben vagy gyönyörű vidékeken kirándulnánk, itt biztosan találunk rá alternatívát! Utazd be Wales páratlan vidékeit és fedezd fel a legkülönlegesebb látnivalókat! 

Walesi kastélyok

Walesben rengeteg kastély és történelmi vár található, amelyek közül az egyik leghírhedtebb az Eduárd király által építtetett Conwy vára. A középkori hangulatot idéző vár 1986-ban felkerült az UNESCO Világörökségek listájára is, három másik várral együtt. Conwy vára ma már az egyik leglátogatottabb vár Walesben, ami nagy szó, hiszen az ország szebbnél szebb kastélyokat tartogat a turistáknak! Szintén nagyon híres a délkeleti Walesben magasodó Raglan-kastély, ami különleges sokszögű formáival veszi le a lábáról a turistákat. A középkori várakkal ellentétben ez a kastély nem védelmi célokra, hanem a gazdagság szimbólumaként épült.

Quay House – avagy Nagy-Britannia legkisebb háza

A Quay House-ként ismert házikó Conwy rakpartján található és Nagy-Britannia legkisebb házaként rengeteg kíváncsi turistát vonz. A ház a Guiness rekordok könyvébe is bekerült apró alapterülete miatt, vörösre festett falai pedig még különlegesebbé teszik. A házikót már nem lakják, viszont a turisták számára látogatható!

Kis település, hosszú névvel

A wales-i lakosok a történelem során mindig ragaszkodtak sajátos nyelvük megőrzéséhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Wales leghosszabb nevű településének számunkra kimondhatatlan neve, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysili-ogogogoch.  A település Anglesey szigetén található és turisták ezreit vonzza évente. Ha még több „leg”-et felírnál a bakancslistádra, akkor ez a település biztosan jól mutat majd rajta!

Vízesések országa

Wales élénk zöld hegyoldalairól lezúduló vízeséseiről is méltán híres. Az ország legmagasabb vízesése a Pistyll Rhaeadr, amit Oswesrtytől nem messze találunk. A csodálatos Berwyn-hegységről három lépcsőben lezúgó vízesés festői látványt nyújt az év bármelyik évszakában az odalátogatóknak. ! Ezt se hagyd ki, ha valami fantasztikus élményre vágysz Walesben!

Akármelyik városba is vesszük az irányt, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Norvégia látnivalói