Wales legszebb természeti képződményei

Wales Nyugat-Európában található, egyike az Egyesült Királyságot alkotó négy országrésznek. Wales az egyik legkisebb és legtitokzatosabb tagja az Egyesült Királyságnak. A helyiek méltán büszkék ősi nyelvükre, amelyet még a legsötétebb időkben is féltőn óvtak, természeti szépségekben és kulturális nevezetességekben gazdag hazájukra, az egész világon híres szülötteikre. A legenda szerint e föld egykori uralkodója volt maga Artúr király is. Ismerd meg ezt a csodás országot!

A képen víz, kültéri, égbolt, természet látható

Automatikusan generált leírás

Wales-et északon és nyugaton az Ír-tenger, délnyugaton a Kelta-tenger és a Szent György-csatorna, míg délen a Bristoli-csatorna határolja. A tengerpart hossza 2704 km. Keleten 260 km hosszú határ választja el a szomszédos Anglia Cheshire, Shropshire, Herefordshire és Gloucestershire megyéitől. Wales területe 20 779 km², amivel az Egyesült Királyság harmadik legnagyobb országa Anglia és Skócia után. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Neath Valley vízesései

Dél-Walesben található a Neath Valley, amely a buján zöldellő erdős hegyoldalairól és a festői vízeséseiről híres. Sehol másutt nem látunk az országban ennyi különleges zuhatagot, ez a sebes sodrású hegyi folyóknak és a mély szakadékoknak köszönhető. Ezért nevezik a “vízesések országának”.

Dan Yr Ogof-barlangok

A 10 mérföld (16 kilométer) hosszú barlangrendszert 1912-ben fedezték fel Dél-Walesben, és sokan a legnagyobb természeti csodaként emlegetik Nagy-Britanniában. Áprilistól októberig látogatható. Egy egész napot eltölthetnek itt a vendégek a barlangjáratokat bejárva, a mélyükben rejtőző négy tavat megcsodálva, egy vaskori települést megtekintve vagy szórakozhatnak a különleges dinoszauruszparkban.

Vízililiomok tavai Wales-ben

A Bosherston-tavak kiterjedt vízfelületein olyan látványos vízililiomok nőnek, hogy maga Monet is szívesen gyönyörködne bennük. A Pembrokeshire Cost Nemzeti Park 3 kilométer hosszú sétaútját igazi turistaattrakcióként ajánlják mindazoknak, akik szeretik ezeket a különleges virágokat és kedvelik a festői tavakat.

Forrás: https://nlc.hu/utazas/20150913/wales-hely-utazas/

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Csehország legszebb természeti képződményei