Honlap >

Utasbiztosítás európai utakhoz


 

Városnézés, téli és nyári üdülés. Szabadidőnkben gyakran utazunk pihenni külföldre, valamely európai államba.

Ugyanakkor nyaraláskor is sok minden történhet. Legyen felkészült, és ne hagyja, hogy egy váratlan esemény meglepje.


Elutazás előtt ismerkedjen meg a meglátogatni kívánt országra vonatkozó fontos információkkal, a helyi szokásokkal és például azon helyekkel, amelyeket nem ajánlott meglátogatnia, vagy esetleg lefényképeznie. Bár úgy tűnhet, hogy minden európai országra ugyanaz érvényes, ez a gyakorlatban nem feltétlenül van így.
 
Elutazása előtt soha ne felejtse el ellenőrizni az úti okmányait. Különösen fontos a személyi igazolvány és az útlevél, valamint a bankkártya érvényessége. Ha készpénzzel utazik, a legjobb, ha több helyen tartja. Táskája ellopása vagy elhagyása esetén különösen értékelni fogja, ha a pénz egy része máshol van, és nem veszíti el egyszerre mindet.

Lehetőség szerint mindkét személyazonosító okmányát csomagolja be.

Ugyanez érvényes a személyazonosító dokumentumokra is. Inkább vigye magával mindkettőt – mind a személyi igazolványát, mind az útlevelét. Ha más és más helyre teszi őket, lopás vagy elhagyás esetén még mindig megmarad az egyik, és nem kell ideiglenes okmány kiállításával foglalkoznia ahhoz, hogy hazatérhessen.
 
Teljesen egyértelmű, hogy szeretné a közösségi hálón található barátaival megosztani külföldi kalandjait. Ezt azonban alaposan fontolja meg. A biztosítók minden évben számos olyan eseten dolgoznak, amikor az ügyfél külföldre utazott, és ezt az információt közzétette különböző közösségi oldalakon. Hazatérése után kirabolva találta a lakását. Büszkélkedjen nyugodtan fényképeivel és élményeivel, ám inkább csak a hazatérését követően.

Ne engedje, hogy a váratlan események meglepjék.

Az okmányok eltulajdonítása vagy elveszítése bárkivel megtörténhet. Külön balszerencse, ha erre pont az üdülés alkalmával kerül sor. A személyes okmányok eltulajdonítása vagy elveszítése esetén el kell látogatni a helyi rendőrségre, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel az esetről. Mindez elegendő az Európai Unión belüli hazatéréshez. A jogosítvány eltulajdonítása vagy elveszítése esetén szintén a helyi rendőrséghez kell fordulni, ahol jegyzőkönyveben rögzítik a történteket.
Pénz elveszítés vagy eltulajdonítása esetén ellátogathat a tartózkodási hely szerinti magyar külképviseletre, ahol kölcsön adják a hazatéréshez szükséges pénzösszeget. A dombornyomott kártyák tulajdonosai tartalék készpénz vagy tartalék bankkártya kiadására vonatkozó kéréssel fordulhatnak bankjukhoz, mindkettőt azonban 30 000 – 40 000 forintos kezelési költség terheli, és a pénzhez csak 24 órán belül juthatnak hozzá, a kártyát meg csak 3 napon belül kaphatják meg. Gyorsabb és olcsóbb lehetőség, ha pénzt a Western Union vagy Chequepoint cégek szolgáltatásait igénybe véve küldetik el otthonról.

Segít a 24/7 asszisztencia szolgálat

Külföldi útjai során igénybe veheti az asszisztencia szolgálat segítségét. Bármilyen nem várt esemény esetén a legjobb, ha felhív minket. A hét 7 napján, napi 24 órában állunk a rendelkezésére, és segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy mi az adott helyzetben a teendője, és főleg, hogy hol találja a tartózkodási helye közelében az illetékes szerveket, vagy akár tolmácsolási segítséget is nyújtunk.
 

Mit tartalmaz az európai utasbiztosítás?

  • Orvosi és kórházi ellátás fedezése
  • 24/7 asszisztencia szolgálat
  • Szerződött egészségügyi létesítmények globális hálózata
  • Standard sportok fedezése már a biztosítás alapváltozatában
  • Sportfelszerelésre is kiterjedő poggyászbiztosítás
  • Kedvezményes ár gyerekeknek 18 éves korig
  • Kiegészítő biztosítások széles körű kínálata