Honlap >

Utasbiztosítás USA

 

Egy amerikai utazás néhány évtizede még egy távoli, elérhetetlen álomnak tűnt, ma pedig már egyre könnyebb és olcsóbb eljutni az Újvilágba.

Magyarországról már 3 közvetlen járat indul az Amerikai Egyesült Államokba (New York, Chicago, Philadelphia) és rengeteg úti cél közül lehet választani, ha átszállással utazunk.

USA vízum

Ha csak egy felejthetetlen külföldi nyaralást tervezünk az Államokban, ami maximum 90 napig tart, akkor nem szükséges a nagykövetségen amerikai vízumot igényelnünk, az online ESTA vízum kérvényezése is elég. Az ESTA igénylés 14 dollárba kerül és ezen kívül csak az országba való beléptetéskor szokásos vámnyilatkozatra, alapvető kérdések megválaszolására és a biometrikus adatfelvételre (ujjlenyomat és fotó) van szükség a határon a belépéshez. Hosszabb tartózkodáshoz vagy az országban való tanuláshoz és dolgozáshoz rengeteg különböző típusú vízumfajta áll rendelkezésre, a legnépszerűbb természetesen a zöldkártya és a zöldkártya lottó, aminek megnyerésére rengetegen jelentkeznek.

Biztostás Amerikába

Az amerikai egészségügyi rendszer a magyarok számára sokszor teljesen átláthatatlan és híres arról, hogy rendkívül drága. Biztosítás nélkül csak korlátozott esetekben kaphatunk ellátást és az egészségügyi számlák könnyedén elérhetik a több milliós összeget. Az AXA utasbiztostás egy amerikai utazás esetén kiterjed az orvosi és kórházi kezelési és diagnosztikai vizsgálatok költségeire, a felírt gyógyszerek terítésére és az akut fogorvosi ellátásra is.  Ezek mellett az utasbiztosítási csomag tartalmaz balesetbiztosítási és felelősségbiztosítási fedezetet is, 0-24 órás magyar nyelvű asszisztencia szolgálattal kiegészítve.
 

Útlemondási biztostás

Egy tengerentúli utazás esetén érdemes az online utazásbiztosítás kiegészítéseként útlemondási biztostást is kötni. Két személyes New Yorki-i utazás, repülőjegy Amerikába, szállás San Franciscoban: ezek mind több százezeres tételek és előfordulhat, hogy önhibán kívül nem tud elutazni vagy esetleg félbe kell szakítania várva várt nyaralását. A sztornó biztosítás ebben az esetben fedezi az utazás valós költségeinek térítését 3 000 000 forintig és az utazás idő előtti befejezése esetén napi kompenzációt is tartalmaz.

Poggyász és repülős utazás biztosítása

Mivel nagy valószínűséggel repülővel utazik Amerikába, érdemes az AXA Assistance Excelent utazási biztosítását választania, amely térítést nyújt poggyásza, elektronikai cikkei és sportfelszerelései megsérülése és eltulajdonítása esetén is. Ehhez a biztosítási módozathoz légi utasbiztosítás is tartozik, amely kártérítést nyújt csomagja késése, repülőgép járatának késése és törlése esetén is.