A Karib-térség legjobb úti céljai

A Karib-térség az egyik legizgalmasabb utazási cél. A brit, spanyol, francia és holland hatások keverednek az őslakos kultúrával, ezáltal a világ egyik legszínesebb és kulturálisan leggazdagabb területe.

A tökéletes helyszín és időpont kiválasztása

A fekvése miatt a Karib-térség egész évben kiváló idővel rendelkezik. Egyetlen probléma van: a hurrikánszezon. Június és november között (ami egyébként ott a “hideg”, esősebb évszak) előfordulhatnak komoly viharok.

Az időjárás legtöbb helyen ritkán okoz komoly problémát és Antigua, St. Lucia, St. Vincent és Barbados szigetén ráadásul helyi ünnepek, karneválok is esnek erre az időszakra. Amit viszont biztosra lehet venni: bármikor utazol, találkozol valami érdekességgel.

Minden egyes hónapra esik valamilyen különleges fesztivál vagy esemény. Februárban Trinidad és Tobagoban zajlik a karnevál, márciusban pedig a bermudai filmfesztivált rendezik rendszerint. Júniusban és júliusban zenei fesztiválok vannak St. Kitts és Jamaika szigetein novemberben pedig Turks- és Caicos-szigeteken zajlik a karibi gasztro fesztivál.

Aruba

Nehéz a több tíz ország és több ezer sziget közül, ezért most a teljesség igénye nélkül emeltünk ki két izgalmas úti célt. Aruba Bonaire-el és Curacao-val együtt alkotja az ABC szigeteket.

A térségre jellemző különleges tengerpartok mellett Aruba köves sivataggal, mangrove erdőkkel is rendelkezik, amik lehetőséget adnak izgalmas felfedezésekre, túrákra. Természetesen itt is lehetőség van a Karib-térség egyik jellegzetes tevékenységére: a búvárkodásra.

Bahamák

A Bahamák az ismertebb területekhez tartozik. A vízi sportok szerelmeseinek igazi paradicsom. A meleg és tiszta vízben gazdag élővilág és látványos területekben gyönyörködhetnek a merülők.

Mindenképpen kihagyhatatlan látnivaló a Pink Sands Beach, Harbour Island-en. Itt, ahogy a név mutatja, rózsaszín homokos tengerpart várja a látogatókat. Apró rovaroknak és a piros páncéljuknak köszönhetően nyeri el különleges színét itt a természet.

A sort még hosszan folytathatnák, rengeteg sziget várja a kikapcsolódásra vágyó látogatókat. És ki ne vágyna ide? Fehér homokos tengerparton, pálmafák alatt koktélt szürcsölgetni valószínüleg mindenki szeret. Egy dologra viszont nagyon kell ügyelni, ez pedig a megfelelő utasbiztosítás. Indulás előtt ne felejtsetek el gondoskodni róla!