Honlap > Termékek > Utasbiztosítás > Biztosítás ismertetése

Utazási biztosítás ismertetése

Orvosi kezelési költségek 

Az AXA online utasbiztosítás alapszolgáltatása, amely megkíméli a biztosított személyt az akkut megbetegedés vagy személyi sérülés esetén feltétetlenül és haladéktalanul szükséges kezelési költségektől. 
 

A biztosítás tartalma:

  • a diagnózis felállításához és a kezelési mód megállapításához szükséges kivizsgálások
  • elengedhetetlen orvosi ellátás
  • kórházi fekvőbeteg ellátás, diagnosztikai kivizsgálások, gyógykezelések beleértve a műtéti beavatkozásokat is, érzéstelenítés, altatás és a kórházi étkezés költségei
  • orvos által felírt gyógyszerek
  • fogorvosi ellátás akut fogfájás esetén
  • elszállítás a baleset vagy megbetegedés helyszínéről a legközelebbi megfelelő egészségügyi intézménybe
  • hegyi mentőszolgálat és/vagy helikopteres szállítás igénybe vétele, amennyiben a biztosított személy egészségügyi állapota azt megkívánja
  • Magyarországra történő visszaszállítás költségei
  • az elhunyt személy földi maradványainak visszaszállítása Magyarországra
  • hosszabb külföldi kórházi kezelés esetén egy közeli hozzátartozó helyszínre utazásának és szállásának költségeinek megtérítése

Balesetbiztosítás 

Baleset okozta maradandó egészségügyi károsodás vagy baleseti halál esetén megállapított pénzügyi kárpótlás.

Asszisztencia szolgáltatás 

Az asszisztencia szolgáltatás az utazás vagy külföldi tartózkodás kapcsán a biztosítottnak nyújtott tanácsok és információk nyújtására vonatkozik. Az AXA elsősorban telefonos információnyújtást végez, mégpedig napi 24 órában, magyar nyelven. Turista és orvosi információk, telefonos gyorssegély és problémamegoldás, fordítás és tolmácsszolgáltatás biztosítása.

Jogvédelem 

A jogi segítségnyújtás biztosítás tárgya a biztosított személy jogi érdekeinek védelme. Magában foglalja a telefonos jogi gyorssegély szolgáltatást, egy esetleges külföldi büntető vagy szabálysértési eljárás költségeit, helyi jogi képviselet biztosítását (tolmács, ügyvéd, szakértők) és az óvadék kifizetésére szolgáló gyors kölcsön letételét. 

Felelősségbiztosítás 

A kárfelelősség biztosítás az EXCELLENCE és KOMFORT utasbiztosítások részét képezi. A biztosított által egy másik személynek okozott egészségkárosodás és az emiatt felmerülő orvosi költségek térítése akár 30 000 000 Ft értékig. Dologi kárra 15 000 000 Ft-ig terjed a  felelősségbiztosítás, ilyen esetben a megrongált, megsemmisített vagy elvesztett tárgyak árának kifizetése történik. Utólagos pénzügyi károkra is érvényes.

Poggyászbiztosítás 

A poggyászbiztosítás az útipoggyászra és az adott útnak megfelelő személyes szükségletek fedezésére szolgáló tárgyakra vonatkozik. Kárrendezési jogra a poggyász vagy tartalmának megsérülése, megsemmisülése, eltulajdonítása (pl. szálláshelyi lopás, közlekedési eszköz feltörése stb.) van lehetőség, valamint a személyes okmányok elveszítése vagy eltulajdonítása esetén is.
A poggyászbiztosítás tartalmazza az elektronikai cikkek (fényképezőgép, kamera, számítógép) és sportfelszerelések védelmét is. Poggyászát az EXCELENT vagy KOMFORT online biztosítás segítségével védheti, magas teljes és tárgyankénti kifizetések mellett.

Járatkésés és járattörlés biztosítás 

Az EXCELENT utasbiztosítás a légi menetrendben szereplő időponttal szemben 6 vagy több óra késéssel induló vagy törölt járattal kapcsolatos komplikációkra vonatkozó járatkésési és járattörlési kompenzációt tartalmaz. 

Poggyászkésés biztosítás 

A poggyászkéséssel kapcsolatos kárrendezésre abban az esetben jogosult az ügyfél, ha a légitársaság a Magyarország területén kívül eső célállomásra a leszállástól számított 6 vagy több óra késéssel szállítja le az utas csomagját.
 


általános szerződési feltételek