Honlap > Termékek > Utasbiztosítás > Külföldi tanulmányokhoz vagy munkához

Utasbiztosítás külföldre

Nem csak a nyaralókra gondoltunk, hanem minden külföldre utazóra.

Az AXA online utasbiztosítási kínálatából pontosan a külföldi út során végezni kívánt tevékenységek függvényében választhatja ki a legmegfelelőbb ajánlatot.

 

Külföldön tanuló diákok részére ideális megoldás, biztosíthatják magukat az egész tanulmányi időszakra is. Ha esetleg a kinti partnerintézmény nyújt helyi
egészségbiztosítást, ebben az esetben is érdemes biztosítást kötni, mivel az csak állami intézményekben fedezi az alapellátást. Erasmusos diákok esetében is ajánlott legalább a kiutazás és az azt követő időszakra az utasbiztosítás, ameddig hivatalosan nem regisztrálják őket a helyi rendszerben. 

 
 
A külföldi munkavégzés változatos jellege miatt az AXA online utasbiztosításai segítséget nyújtanak minden külföldre készülő, szellemi vagy fizikai munkát végző ügyfélnek. Üzleti útra utazóknak érdemes az EXCELENT utasbiztosítást választani, mivel ebben a csomagban a hivatalos útra magunkkal vitt, munkához kapcsolódó tárgyakat is külön fedezi a poggyászbiztosítás. Megköthető saját részre, kollégákra vagy alkalmazottakra is. 

fizikai munkavégzés már eleve nagyobb baleseti kockázatot hordoz magában, és egy esetleges külföldön, szezonális fizikai munka közben történt sérülésre az utasbiztosítás már nem terjed ki. Az AXA ezért lehetővé teszi, hogy kiegészítő biztosítás formájában a biztosítási fedezeteket kiterjessze a fizikai munkavégzés közben történt baleseteket követő orvosi ellátás költségeire . 


 
A legtöbb külföldre utazó kiváltja a hazánkban is elérhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát (röviden EEK, angolul EHIC), amely az Európai Gazdasági Térség minden tagállamában biztosítja az állami egészségügyi ellátást. Fontos azonban megjegyezni, hogy az utasbiztosítással ellentétben, a kártya kizárólag az állami intézményekben érvényes és még ezekben sem feltétlenül ingyenes az ellátás. Egyes európai országokban az orvosi vizsgálatok és beavatkozások csak egy meghatározott önrésszel vehetők igénybe, amit az OEP nem térít meg. Mindemellett a mentési, hazaszállítási költségek is a beteget terhelik.
 
 
Krónikus betegségek biztosítása - az alap utasbiztosítások orvosi költségeinek fedezete csak az akut balesetekre és megbetegedésekre terjed ki. A krónikus betegségek kiegészítő biztosítással egy hosszabb ideje fennálló betegség külföldi utazás alatti kiújulása esetén is fedezzük a stabilizációhoz szükséges beavatkozások díjait. A kiegészítő biztosítás érvényes az utazás megkezdése előtt legfeljebb 30 nappal végrehajtott sebészeti beavatkozások szövődményeire és ha a szerződés megkötését megelőző 12 hónapban az eredeti egészségi állapot megváltozott.  A stabilizált, 12 hónapja semmilyen kórházi vagy gyógykezelésben nem részesült betegek esetén, a kiújulás alkalmával az alap
utasbiztosítások is fedezik a külföldi gyógyászati költségeket.